Doporucte nejakou netovou fotosbernu, matka furt otravuje, ze mam z tech tisicu fotek co mam na kompu neco vybrat a nechat udelat a jak uz to tak byva tak se mi s tim nikam nechce.
Printable View
Doporucte nejakou netovou fotosbernu, matka furt otravuje, ze mam z tech tisicu fotek co mam na kompu neco vybrat a nechat udelat a jak uz to tak byva tak se mi s tim nikam nechce.
:eek: 5.50kc za 9*13cm to je trochu mastne, ne?Citace:
Původně odeslal MadCap
http://www.droxi.cz/cs/droxi-foto/ asi ted nejlevnejsi, ale na kvalitu si dost lidi stezuje
:lol: tak trosku uvazuj > myslis ze za 2-3kc ide urobit kvalitna fotka? ked ti nejde o kvalitu, tak preco si to sem pisal? mohol si si za 3 minuty najst online tu najlacnejsiu :roll:
Me na tom co poslal Madcap vadi mala moznost nastaveni, treba fotosberna.atlas.cz nabizi 3 druhy orezu atp.
Myslíš, že cena určuje kvalitu? Spíš se malé formáty dotují a dohání se to objemem.Citace:
Původně odeslal MadCap
Já delám u fotostar a za náhledovky bych jim naflákal (některé jsou fakt pixelózní i z 6Mpix) ale zvětšeniny 20*30 jsou supr.
cena neurcuje kvalitu, ale ked sme v Computery robili test fotozberni tak si skus tipnut ktora to vyhrala ;D inak prave na malych fotkach je poznat rozlisenie, ostrost a kresba.... na velkych to az tolko nehra rolu, pretoze malokedy tam posielas 300 dpi (teda z fotaku asi nikdy ked nemas full frame) a tam zavazi o dost viacej farebnost (ktora samozrejme plati na kazdy rozmer a v nej sa odlisuju laby DOST)
Pokud pošleš do labu 6Mpix fotku a chceš z ní 9*13 tak na ní nic nepoznáš, protože to musí mašina resamplovat a pak záleží jaké kvanta těch fotek dělají a jaký na to použijou algoritmus. Takže porovnávat laby podle náhledovak je o ničem. Na velkých fotkách jde podle mě vidět víc věcí (nechápu to full frame). fotostar dělá podle mě ucházející zvětšeniny.
Podle referencí je velice kvalitní http://www.prodigi.cz/index.htm
co na tom nechapes? ty posielas 20x30 300dpi? zjavne nie a je to tym ze mas len 6mpix a aby si to tak mohol robit tak by si musel mat full frame digital, ktory ma 12+ mpix :)
by si sa velmi divil ako moc sa pozna kvalita z malych fotiek (10x15) samozrejme, ze je vhodne si ju upravit rucne aby do toho ich masinky nezasahovali ... na velkej fotke 20x30, ktoru si tam poslal ako 6mpix uvidis leda howno, pretoze nema dostatocne fyzicke rozlisenie uz v surovom stave aby ukazala rozlisenie a kvalitu kresby labu ... krasne to je vidiet na takej srandicke ako je bezny fotograficky test chart s farebnymi prechodmi a ciarami na rozlisenie :)
inak prodigi je gut, ale je len v brne ... (posta sux ;))
Ok nebudu se přít, jen bych tě opravil v tom že full-frame (spíš full size) čip v tom nehraje žádnou roli. Jen rozlišení a na 30*20cm při 300DPI ti stačí 8Mpix :wink:Citace:
Původně odeslal MadCap
HOWK
Už jsem u nich měl pár zakázek, jak 10x15, tak 20x30 a byl jsem vždycky spokojenej. Teď poprvé u nich budu dělat fotky po zlevnění z 4,5 Kč na 3 Kč za 10x15, jsem zvědavej, jestli nešla dolů i kvalita, ale myslím, že ne.Citace:
Původně odeslal Carlos
Mohu jen doporucit, nechal jsem tam delat ty ohnostroje z myho 8Mpix Sonace na rozmer 20x30 a jsem spokojen s kvalitou jak zelva, akorat ta cena, ach ta cena :eek:Citace:
Původně odeslal Snaker
tak jsem zkusil to droxi, nahazel nejake "horsi" fotky a ve stredu uvidim
Nezabývají se spíš prodejem drogerie, než fotoslužbama? :roll:Citace:
Původně odeslal Carlos
imho je uplně jedno, jestli ti to foták nafotí na dpi 75 nebo 300, rozhodujicí je, v jakém dpi se dále fotka zpracováváCitace:
Původně odeslal Snaker
jj, a proto ty fotky pro ne dela FotoStar. Prekvapive ty fotky z Droxi byly lepsi nez z FotoStaru.Citace:
Původně odeslal Snaker
Tak s fotkama z Droxi jsem spokojen, za ty 2,50 to stoji, jen by se mohli zlepsit v dodacich lhutach (resp. kdyz reknu, ze nekde nekdy neco bude, tak to tam ma byt, kdy to tam ma byt, ne o 2 dny pozdeji)
čau, já vyvolávám v prodigi. po off-line klientovi to vyjde na 5,90 (tuším).
Kvalita precizní, vyvolaj ti všechno jak chceš, možnost stáhnout ICC profilů tiskárny. Když něco pokazí (jednou trochu pokazili ořez, okraj byl okousanej) tak ihned vyvolaj znovu.
Testoval sem taky nějakej fotolab za 2,90 při 50ti fotkách a už never more. Tuším, že se to jmenovalo nějak happyphoto (nebo FotoStar). Barvy posunutý do zelena, inu automatické zpracování...
tak ja bych doporucil FOTOSTAR
rychlost je prednosti, cena 2,90Kč/fotecku (9x13 i 10x15)
jen bacha na zvolenej rezim...(doporucuju orez, tim zustane puvodni rozmer)
a sberny maji po cele republice
a samo Internetovou sbernu
Vasa
A mate někdo zkušenost s offline klientem fotostaru?;)
Nove tema jsem nezaložil,hodi se to i tady,tak snad se nebudet zlobit..