Shanim nejaky dobry osvetleni + takovy ty slunecny odrazece presne nevim jak se to jmenuje.
Nevite kde se to da kopit? A jaky parametry se utoho uvadej? naco si dat pozor pri kopi?
diky
Printable View
Shanim nejaky dobry osvetleni + takovy ty slunecny odrazece presne nevim jak se to jmenuje.
Nevite kde se to da kopit? A jaky parametry se utoho uvadej? naco si dat pozor pri kopi?
diky
:)) no nevim jakou mas o tom představu a co chceš fotit ... to co jsi tu napsal má informační hodnotu 0.
Pozor si při koupi dávej na to aby ses nepokakal z ceny ;-)
http://www.fomei.com/fomeinew/index.html
koukni do studiového vybavení ... ale pokud se focením neživíš
( podle toho co jsi tu napsal soudím že ne ), tak ti doporučuju si to zbastlit sám na koleně.
http://www.fomei.com/fomeinew/main.php?page=204
jo super to jsem hledal koukal jsem 4k docela dsot i kdyz ta za 800kc by mozna sla.
Jak by to slo zbastlit doma?
Res potreboval bych nejak nasviti dobre kdyz fotim neco venku jak se to dela? Ve studiu se to nasviti svetlama pohoda ale jak venku?
jedine tymahle odrazecema ne?
nekdy si opravdu pripadam, ze nejsem v cechach, zemi kutilu :wink: :-)
http://www.asset-cz.cz/odrazka.jpg
oboustrana odrazna plocha: 1m polystyrenu 4cm; isolepa; zachranarska termofolie
celkove naklady do 100Kc a ucel to splni :wink:
Když fotíš venku a potřebuješ přisvítit, tak buď tyto odarzový plátna a k tomu třeba ještě dobře přiblesknout (což ale neuděláš integrovaným bleskem).
Jestli se používají i nějaký světla na akec ... to nevim.
a vysvetlis mi preco to integrovanym bleskom neurobis? uplne kludne praveze :) (mne to na D70 ide v klidku)
Já spíš řeším světla pro domácí ateliér ... to je problém. Co jsem zatím zkoušel 500W halogeny, tak to je nanic. Přes softbox to už moc nesvítí topí to jako kráva a je to žlutý. Potřeboval bych minimálně tak 2 x 1000W halogen ..ale to je kvuli teplu a spotřebě nereálný.
Jak to řešíte vy ? (pokud to řešíte :) )
Zatím mi jako jediná rozumná varianta vychází halogenidový výbojky.
250W by měla svítit jako cca 1000W halogen a mají i zdroje který dávají teplotu světla nad 5.000 K a netopí to. 1000W halogen má světelný tok cca 10.000 lm a ten 250W haogenid cca 11.000 lm.
Takový světlo stojí cca 4.000,-Kč .. ale je to už je mrcha 40 x 40 cm a váží 8 kg.
Napadá vás něco lepšího ? originál světla stojí 12.000 jedno :(
Jo no uděláš, ale samozřejmě zaleží na jakou vzdálenost fotíš ...Citace:
Původně odeslal MadCap
tohle si predpokladam cetl, jaky na to mas nazor? sice tam nejde regulovat vykon - musis to resit posunutim modelu/svetel ale cenove je to prijatelne az moc :wink:Citace:
Původně odeslal theedge
no, tak ked fotim nieco, co si umyselne dosvecujem (cize nejakeho cloveka napr) tak nemam problem si zvolit ohnisko podla potreby a ten integer v pohode fungoval do 4-5m co je viac nez dostatocne :) (synchro 1/500)Citace:
Původně odeslal theedge
To je na mne ? Ty halogeny 500W prostě svítí málo (když chceš fotit celou postavu a třeba v pohybu). Potřebuju takový světlo abych byl stavu fotit na nějakej rozumnej čas ( 100 - 200 s) na nějaký normální ISO (cca do 400) aby to nebylo zašuměný.Citace:
Původně odeslal Dolbac
Navíc tam i po vyvážení bílé chytit dobrou pleťovku je peklo. Prostě těch cca 3.200K co ty halogeny maji je málo.
je toho na me moc, zacinam zapominat :lol: :mweheh:Citace:
Původně odeslal theedge
tam mel byt jeste tenhle odkaz
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=80252
Taky začínám přemýšlet nad provizorním ateliérem. Plánoval jsem 2x500W přes deštníky, ale jak čtu tak je to málo. Je fakt že jsem to zkoušel s jedním reflektorem, ale napřímo a dalo se to jakž takž. Ale přes deštníky (nebo poraďte o co to odrážet) už to bude asi svítit naprd. Kdybyste někdo měl postřehy a nápady, tak sem s nima!
hele mám pro tebe tip :) můžu sehnat světelný zdroje cca za desetinu prodejní ceny (nebo co jsem kupoval halogeny do bytu), ale trvá to 14 dní. koukal sem, že si z brna, tak bychom se mohli potkat někde na bíra a já ti dám katalog. Maj tam od metalhalogenů až po diody :), sou to nějaký poláci...pošli mě sz a nějak se hohoukámeCitace:
Původně odeslal theedge
Pokud máte možnost sehnat 1000W halogeny, není nic jednoduššího, než je obrátit od foceného objektu a nasvěcovat odrazem od zdí nebo polystyrénových desek - určitě ne softboxy...
Sám jsem začínal na sestavě 4x500W a kromě tepla byl problém jen s tou barvou světla - to ale řeší každý slušnější foťák manuálním vyvážením bílé.
IMO je základní řešení jak říká Darth ve dvou 1000W halogenech s kombinací s Dolbacovo (mimochodem perfektními) stříbrnými odrazkami... Asi bych to ale neházel od zdi, protože by manipulace se světlem nebyla tak přesná, jak je třeba a Dolbyodrazky jsou opravdu za pakatel.
jo ještě mě napadlo, onehdá sem viděl v krámě se světlem jakousi přerostlou úsporku. Pápla si 250W a svítila okolo 100 000lumenů, asi moc hřát nebude, ale kdo ví jak to bude s teplotou světla [K] a jak se pod ní budou věrný barvy.