Mam seriu sl5zj. Je to 1.3GHz a mam to momentalne taktnute na 1.63GHz FSB je na 125MHz pri voltezi 1.65V ale je tam len 1.6V. A chcem sa spytat ci mi pomoze pretaktovat este vyssie ked zdvihnem napatie. Lebo musim odstrihnut jeden pin z CPU. Dik
Printable View
Mam seriu sl5zj. Je to 1.3GHz a mam to momentalne taktnute na 1.63GHz FSB je na 125MHz pri voltezi 1.65V ale je tam len 1.6V. A chcem sa spytat ci mi pomoze pretaktovat este vyssie ked zdvihnem napatie. Lebo musim odstrihnut jeden pin z CPU. Dik
Zvednutí napětí by možná pomohlo, ale ten tvůj výsledek je už tak dost pěkný. Nepočítej s tím, že se dostaneš o moc výše.
Chtěl bych se Tě zeptat kolik Ti TUSL2-C ukazuje teplotu CPU(s jakým chladičem). Moje ustálená teplota při nepřetaktování a pokojové teplotě cca 20C a teplotě uvnitř case 26C je 50C, ukazuje to bios, PCProbe a iPanelDeLuxe.Zdá se mi to nějak moc. Přitom Sandra za stejných podmínek ukazuje 40C??!! HW monitoring je přece jenon jeden tak odkud to ta Sandra sakra bere?
dík za odpověď
__________________________________________________ ___________
Tualatin 1,3GHz+Thermaltake Dragon ORB3, TUSL2-C, 512MB 2-2-2,Asus 8460 UltraDeLuxe, SBLive, 3Com EtherLink XL 10/100, Seagate 80GB, Asus DVD-E616, Asus iPanelDeLuxe
Doma se podívám, ale myslím, že mi to ukazuje podobně jako tobě.
Nechci spustit nějakou flamewar, ale já Sandře nevěřím (viz. teplota, rychlost AGP aj.). Když je v biosu nějaká hodnota tak tam je a já věřím biosu.
Jak je možné, že Sandra ukazuje něco jiného to nevím. Kdybych Sandru neměl tak budu klidnější, protože se podívám do biosu a je to. Takhle ve mně pořád hlodají pochybnosti. ;)
No ja mam na TUSL2 ked vobec nic nerobim 43 stupnov, pri pustenom winampe 45, ked nieco robim tak 50, a ked hram hry tak aj cez 60. MAximalne som zatial dosiahol 65. Original intel chladic.
Hmm. A obcas mi AsusProbe hlasi nulove otacky na ventilatore ale to max sekundu.
Tak jsem se včera schválně díval a Sandra mi hlásí o zhruba 10°C míň. Chladič box.
Bios = 45 ; Sandra = 35
Kde to ta Sandra bere to nechápu ???
Asi nějaký softwarový teploměr ;D
Musim vsak podotknut ze zvacsa mi ludia hlasia nizsie teploty procesoru i pri pretaktovanych strojoch. :( Cim ta vacsia teplota moze byt ???
Taky mám někdy dost přes 50. Tohle co jsem napsal výše mi ukazovalo včera po chvíli provozu a doma mám docela zimu. ;)
Ten rozdíl mezi zobrazováním teploty v biosu a Sandře by mě fakt zajímal. Skoro mi připadá, že Sandra ukazuje teplotu desky místo procesoru (že by nějaký soft bug?).
Sandra ukazuje viac-menej nahodne cisla ktore nemaju nic spolocne s vykonom ani s teplotami ;D
Vcera ked som mal pocitac asi pol hodinu suspendnuty tak po zobudeni bola teplota na pasive 58 stupnov :o
;D :lol:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Na pasive - to znamena na chladici? :oops:Citace:
Původně odeslal Rainbow
ALe ty mas tualatina pretaktovaneho, a tusim pri 1.8V... :? (to editovanie je niekedy fakt uzitocne... ;D )
To je pravda - radsej ani nechcem vediet aka teplota bola vnutri CPU ;D
Hehe.
Rainbow:
1.8V & 80-85 °C ... na to by som si daval bacha :o ;D ;D
Těch 85°C je opravdu drsných. V datasheetu Tualatina je "Absolute maximum ratings" -40°C~85°C a v tabulce "Thermal spec." je max. Tcase=71°C( předpokládám že "case" je opravdu "case" vysvětlivka tam není). Nechce se mi věřit že při takové teplotě uvnitř bedny by měl byť jenom těch povolených 85°C. To už je přece pořádné peklo. Opačné problémy mají asi v Rusku kde je normál -50°C.
Gericon:
:)
Hodnoty, co som uviedol vyssie su podla Intelackych specifikacii pre Tualatin prierazne ;D ;) (tzn -> boom a rozdrapene hradla :o :D )
S tím já nepolemizuji. Už dávněji jsem zkoušel Tualatina s chladičem pro staré celerony a s burnem mi teplota vylezla na 82°C a žije dodnes. I když věřte tomu HW monitoringu viz. výše!