-
LPT + Hw klíč nechodí
kolega mi poslal dotaz a ja nevim jak mu mám pomoct.
LPT na PCI jsem odebral, v BIOSu jsem změnil Na Onboard Parallel port z ECP emulace na normal, zkoušel jsem i 0378, Windowsy ho poznají v pohodě bez konfliktu, přesto když do něho je vložený HW-klíč pro SW Codesoft, tak se nehlásí.
HW-klíč je v pořádku, zkoušeli jsme ten SW nahrát na NB p. Kortuse a hned to fungovalo.
Máte někdo zkušenosti s HW klíčema?
Kdyby jste někdo věděli co s tim nebo aspoň nějakej typ pomozte prosim.
děkuji
-
tam je hlavni problem v tom, ze paralelni port, pokud ma byt obousmerny ( tzn komunikujici s tim hw klicem ), tak nemuze byt normal ale prave musis zvolit bud EPP ale spise ECP.
-
Aha to mě taky mohlo napadnout dokonce to do nas tlačili ve škole. Ale ja když něco nepoužívám tak se mi to okamžitě vykouří z hlavy. :oops:
Děkuji předám to dál snad to pomůže.
-
Tak nakonec pomohlo nainstalování novejch driverů od výrobce toho HW klíče. takže je po problému...
-
mna by skor zaujimalo ake mate skusenosti s hw klucami, ked do nich zapojite floppy (hlavne na ntbk) a/alebo tlaciaren, mne to tusim nechodilo (uz to bolo davno)
a este ma vzdy zaujimalo (cisto teoreticky) ci je mozne softverovo hw kluc obist
-
Tlaciaren by mala fungovat. FDD asi nepojde, lebo sa neda pripojit na hociaky LPT port - je to specialna vlastnost super i/o chipov v niektorych notebookoch, ze vedia presmerovat FDD interface na paralelny port.
Softwarovo sa da obist samozrejme vsetko - zmenenim programu tak, ze kluc vobec nepotrebuje alebo softwarovou emulaciou kluca...
-
ok, lebo mam jeden sw, co pouzivaju kolegovia a radi by aj pouzivali floppy na ntbk (a samozrejme chcu mat aj dvd takze floppy jedine na lpt
tiez som si myslel, ze zmenit ide vsetko len sa mi to nezdalo take bezne u hw klucov...