Má tahle fičurka smysl? Nebo je to jen na okrasu.. :roll:
Printable View
Má tahle fičurka smysl? Nebo je to jen na okrasu.. :roll:
No, myslim, ze uz jsem tady o tom cetl, ale nejak to nemuzu najit. Tak sem hodim aspon svuj osobni nazor. Samotne pasivy ti asi moc nepomuzou, bylo by vic nez dobre udelat si ve skrini pruvan a pak hnat pres kartu. Pripadne to muzes zkusit bez pasivu a pameti jen ofoukavat. Osobne jsem pasivy na pametech pouzil jen jednou, kdyz jsem chtel z pameti na GF4MX440SE vymacknout o trochu vic. Da se rict, ze to vcelku pomohlo, myslim, ze jsem z nich vytahnul cca o 20MHz vic. Pripevnil jsem to pomoci sekundoveho lepidla (do ruzku) a na cip jsem navic namazal teplovodivou pastu. Jinak co se tyce pasivu na pametech vseobecne - kazdej na to ma jinej nazor...tak nevim :-)
O ofuk se stara Zalman VF700, jde mi jen o to, jestli to ma fakt vyznam nebo se s tim jen a pouze zvysi "maximalni zivotnost" :roll:
Dik motorolarulez ;-)
Inu, zalezi jen na tobe jestli se ti s tim bude chtit nimrat :wink: Osobne bych to asi nechal bejt, protoze pamet ti stejne pasiv poradne nerozpali...nebo by aspon nemela :lol:
Jsem na vážkách, protože mám doma malý zalmánky na BGA paměti a teď mám ještě možnost koupit jedno balení a nalepit je tam po dvojicích takže se vlezou i na obyč ddr ;D
Vyznam to bude mat, ak tie pasivy budu ofukovane. Zvacsis tym prestupovu plochu tepla, cim v podstate ochladis pamat.
Alebo inak povedane, mas pamat s plochou napr. 1cm2. V cipe sa tvori x Joulov tepla. Tie prestupuju do okolia prave cez plochu tej pamate. Plocha tak vlastne obmedzuje rychlost tohoto prestupu. No a zvacsenim plochy, zvysis aj rychlost prestupu tepla :wink:
hezké, ale realita je taková, že pasivy na pamětech třeba v případě DDR, které až tak nehřejí příliš význam nemají...a i u ostatních ikdyby přinesly navýšení o 10 nebo 20 MHz, tak to za to nestojí.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert