Kingston DDR 400, TCCD ULL CL2
Počítám, že mi tento thread zamknete a přesměrujete mě kamsi, ale přesto jsem zde odpovědi na své otázky zatím nenašel a tak se zkusím zeptat => třeba se odpovědi i dočkám.
Mám tyto paměti (také viz. podpis) Kingston DIMM 1024MB DDR 400MHz Dual Channel Kit ULL CL2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160
Sice jsem na pár stránkách viděl, že by to měl být model se Samsung TCCD čipy, ale jist si 100%ně nejsem (chladič sundavat nechci) - kdosi mě tady na 4u nastadil brouka do hlavy, jestli to nejsou TCC5 apod.
Takže: vítě někdo co mají tyto RAMky přesně za čipy?
A ještě: jaké napětí asi tak zvládnou - já jsem teď zkusil jít z 2,6V na 2,7V, ale někdo tady jede prej i na 2,9V. Kolik je tak reálné bezpečné maximum, co si mohu dovolit do nich pustit?
Díky
Re: Kingston DDR 400, TCCD ULL CL2
No tak se zkusím vrátit k otázce, kterou jsem položil v úvodu tohoto threadu. Jak je to tedy s tím napětím. Já jsem zatím zkusil do nich prát max. 2,9V (2,8V v poho), ale to už se mi zdá dost - ale zase jinak se nedostanu na požadované frekvence: tzn. 278x9, dělička 9/10 (tzn. DDR 500 při 5-3-3-2-1T a propustnost v Memtestu86 asi kolem 3150MB/s). Co je tedy ještě bezpečné?
Citace:
Původně odeslal Hanz
No tak se zkusím vrátit k otázce, kterou jsem položil v úvodu tohoto threadu. Jak je to tedy s tím napětím. Já jsem zatím zkusil do nich prát max. 2,9V (2,8V v poho), ale to už se mi zdá dost - ale zase jinak se nedostanu na požadované frekvence: tzn. 278x9, dělička 9/10 (tzn. DDR 500 při 5-3-3-2-1T a propustnost v Memtestu86 asi kolem 3150MB/s). Co je tedy ještě bezpečné?
Při dobrém chlazení si dovolím tvrdit, že se jim dají naložit i 3V resp. na zahraničních fórech se setkávám s hodnotami, které 3V překračují. Výrobci oficiálně udávají max 2.8V.
A co např. "dle výrobců" hrozí při tom, když budu do nich prát 2,9V?
TCCD čipy nejsou staveny na vysoké voltáže , tím myslím víc jak 3V . Nejsou tam žádné výrazné zlepšení a zbytečne se paměti degradují vysokou teplotou pokud nejsou chlazeny. Pak sou čipy BH5 , OCZ VX ktery se na 3V teprv rozehřívaj a mají rádi tak 3.4V . Pro TCCD je ideální max voltáž kolem 2.8-2.9V.
Tyhle pameti mam, neni treba do nich davat vic jak 2,8 - 2,85V.
Na 2T se nechaji rozbehnout bez problemu k 600. Na 1T behaji kolem 450 pri extremnim casovani.
Otázkou je, co považuješ za "extrémní" časování. Já je sjíždím i na DDR 500 při 5-3-3-2-1T; CPU 278x9; dělíčka 9/10 (ale při 2,9V) a propustnost v Memtestu86+ mám 3055MB/s nebo 3156MB/s (podle dalšího nastavení).
No spadnout na 2T se mi moc nechce....
Jde mi o to, jestli je třeba těch 2,9V moc
Citace:
Původně odeslal Hanz
Otázkou je, co považuješ za "extrémní" časování. Já je sjíždím i na DDR 500 při 5-3-3-2-1T; CPU 278x9; dělíčka 9/10 (ale při 2,9V) a propustnost v Memtestu86+ mám 3055MB/s nebo 3156MB/s (podle dalšího nastavení).
No spadnout na 2T se mi moc nechce....
Jde mi o to, jestli je třeba těch 2,9V moc
Pokud mas slusne vetranou skrin, tak bych se tech 2,9V vubec nebal. Jestli ti jednou v dualu na DDR500 pri CL2 a vsechno je stable, tak bych to neresil a nechal jak to je. Pokud mas o ne strach, tak na ne zkus nasmerovat nejakej pomocnej vetrak, to jim jen prospeje.
já jedu na 245 2-3-3-6-1 2,6V bez problemu. Na vyssi freq. bych pridal max 2.7-2.8v, vic je zbytecny. Pokud mas TCC5 tak i 2,9v.
ja o nich ted taky uvazuju, nevite jak budou slapat na Nforce 2 ? ale spis koupim ty cl2 ne ull četl sem že mají ch5 čipy a taktovat dou podobně v testu dali 5,2,2,2 440 cca při 2,7-8 za čož bych byl rád, časem bych je použil na at64...
Do nForce2 bych jakykoliv pameti s TCCD nebo TCC5 nekupoval, jelikoz jsou to vyhozeny penize(pokud teda nechces upgradovat v brzky dobe) a taky to muze bejt zdroj problemu. Ja ted provizorne jedu s Muskhinama DDR550 na nForce2 a fakt uz budu rad az budu mit zpatky AMD64. Nevyuzijes jejich lowlatency(K7 tezi z vyssi FBS s vyssi latenci nez nizsi fbs s nizkou latenci) a me osobne nechtely stabilne bezet na DDR460(coz predtim s obycejnema Apacerama bylo v pohode) pri jakym koliv casovani a nakonec jsem byl rad za DDR400 :-/ .