Nechtěně sem smazal disk z daty, Fdiskem v domění že tam mám jiný disk :eek:
Printable View
Nechtěně sem smazal disk z daty, Fdiskem v domění že tam mám jiný disk :eek:
zkus partition magic 8, zda se me ze by to mohl umet.
koukam, ze jeste pred chvili, kdyz si tak mohutne polemizoval nad timto forem, jsi misto lamentace nesedl a nevyhledal nejake relevantni info, ze?
obavam se, ze pqmagic si s tim neporadi, nicmene je tu nekolik programu, ktere by to mely umet.
již sem se omluvil
procházím weby, ale odpovědi na moje otázky nedostávám:-(
1.Jaké programy by pomohly?
2.Jaký je rozdíl mezi NTFS a FAT a FAT32?
tyto systémy souborů nejsou navzájem kompaktibilní?
prochazis weby? a proc nehledas zde? resilo se to tady uz nekolikrat. napovim hledej "test disk" vsechno ostatni uz touto frazi najdes!
a ohledne NTFS, FAT a FAT32 ... no mam takovy dojem, ze hledal opravdu jenom zbezne, vid? :roll:
EDIT: ne NTFS neni s FAT vubec kompatibilni. FAT32 je jen uprava FAT ( 16 bit ) pro spravu vetsich disku.
EDIT2: dal jsem do vyhledavani NTFS FAT a nasel sem snad 30 threadu na obnovovani dat z disku :evil:
a take thread pojednavajici o rozdilech mezi temito souborovymi systemy! http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...light=ntfs+fat
:evil:
děkuji to sem přehlédl,
ale co na co je teda lepší instalovat?na FAT NEBO NTFS?
Chci mít přístupné disky např. z MEček
V notebooku mám vše na NTFS
2.Instaluju win xp na čistý disk, a když si vytvořím partition v fdisku celých 40gb, tak když chci nainstalovat xp, mě to nedovolí (dá nabídku zformátovat NTFS) a po formátu, napíše že na oddíl není možno instalovat xp, musím oddíl smazat a vytvořit nový v xp nabídce, ale ten už nemá 40gb, ale jen 32gb..Poradíš jak to vyladit?
GRRRRRRRRR. TEN THREAD SE JMENUJE NTFS nebo FAT32 TAK SI HO LASKAVE PRECTI.
a ohledne 32Gb hranice je tu take napsano.
Pokouším se obnovit data na svém disku, kde sem velmi nerad smazal data.Použil sem k tomu program TESTDISK, který je opravdu dobrý.
Ale má 1.chybku, kterou nevím jak obejít..
Chci svůj disk A obnovit(samzaná partition), tedy na disk B(tento disk mám rozdělený na C(10gb-systém) a D(30gb), bohužel TESTDISK obnovuje vždy jen na disk C, který je příliš malý na to aby obnovil celý disk A.Nevím jak změnit cíl tedy, aby obovoval na větší disk
Zkouším jiné programy jako Getdatback,easy recovery pro, ale bohužel tyto programy jsou vhodné pro disky kde byla smazána data, ale ne partition jako v mém připadě, můj "smazaný disk" tyto programy nevidí, nevítě jak vyřešit tento problém?
Program partition magic 8, vypadá že by to umět mohl, ale bojím se abych neudělal něco co by mě stálo ty data.Zkoušel sem nějakou funkci undeleted partition, ale tohle nešlo disk to zobrazí, ale tahle funkce nelze provést. Je tam ještě něco jak creat backup partition, ale netuším co by mohlo pomoci a co uškodit
PM8 disk zobrazuje jako unlocated
Popřípadě jestli existuje program na můj konkrétní problém.
Děkuji
R-Studio
Ja sem si tak jednou smazal omylem partition pri instalaci XP. Naprava byla jednoducha - Partition Magic 8, je tam nekde moznost obnovit smazany oddil. Data byla behem chvilky zpet. ;D
Edit: Presne se to tlacitko menuje "Undelete Partition".
Active unreaser ....
A v pripade ak su data na disku, len sa nedaju skopirovat? Uplny Scandisk mi mrzne, takze musim zalohovat vsetky data z jednej particie aby som mohol dat disk znovu do poriadku.