Maxtor 40gb se systémem - master
wd 40gb s daty - slave
Nastavím podle juperů na disku, ale vždy vidím v Win ME jen master i když v biosu jsou vidět oba.
Naopak to jde, ale tak jak chci já nejde
Poradí někdo? ???
Printable View
Maxtor 40gb se systémem - master
wd 40gb s daty - slave
Nastavím podle juperů na disku, ale vždy vidím v Win ME jen master i když v biosu jsou vidět oba.
Naopak to jde, ale tak jak chci já nejde
Poradí někdo? ???
Máš dobře zapojenej kabel (modrý konec do desky, důvody viz FAQ)?
To vypadá jako bys na něm jen neměl vytvořenou partition... ???Citace:
Původně odeslal dezod
Bohužel nevím který modrý konec, z čeho?FAQ jsem pročetl
Jen upřesním, že ten druhej disk (wd- ten co vidím jen v biosu) jsem naformátoval a vytvořil oddíl přes win xp) poté nainstalovat xp
Oba disky jedou samostatně, ale nejsem schopnej je rozchodit, v pořadí Master - Maxtor, Slave - WD
Jak vytvořím nový partition?potřebuju aby ten disk byl prázdnej, ale aby ho windowsky viděly.
toť vše
Hm, fakt to tam není, přidáme...Citace:
Původně odeslal dezod
ROFL :-)Citace:
Původně odeslal dezod
Co je z toho nepochopitelné? Propojuješ desku a disk za pomoci kabelu. Co z toho asi může mít modrý konec? :-) Prostě modře zabarvený konec kabelu (standardně značené jsou) patří do konektoru na desce.Citace:
Původně odeslal peta303
P.S.: Nic si z toho nedělej, já mám dneska rejpavou.
Disky WD nemají žádné větší problémy s kompatibilitou i když výjimky existují), tohle vypadá na špatně zapojený kabel v desce (velmi pravděpodobně) nebo špatně najumperovanej Maxtor (možná) anebo viz dále...
K tomu kabelu - když není zapojen modrý konec v desce, mohou být problémy s detekcí IDE zařízení.
Ad Windows XP - nenaformátoval jsi ho náhodou jako NTFS?
jj take me napadlo, ze tam ma NTFS. ovsem pravdou je, ze takove zakladni veci uz by kolega mel znat :wink:
Co je z toho nepochopitelné? Propojuješ desku a disk za pomoci kabelu. Co z toho asi může mít modrý konec? :-) Prostě modře zabarvený konec kabelu (standardně značené jsou) patří do konektoru na desce.Citace:
Původně odeslal peta303
Tak takovej ňouma vážně nejsem pane rejpal, ale i tak díky za rady:idea:
problém byl jinde:špatně sem rozděloval disk :!:
Ale ještě jedna a snad poslední žádost o radu:
Jak a včem rozdělit disk 40GB, už sem to dlouho nedělal a chci v tom mít jasno, používal sem FDISK
chci ho rozdělit na 10 gb a 30 gb.
ja nechci rypat. ale mam takovy dojem, ze fakt nemumis cist. nebo je takovy problem si o tom neco tady precist driv, nez zacnu psat?
omlouvám za pro vás jednoduché dotazy a tak klidně snesu trochu kritiky, ale rád bych kdyby někdo poradil.O NTLDR sem toho pročetl dost a nejsem schopen "moji" záhadu rozlištit
Mám problém s instalací nového systému (xp) na prázdný formátovaný disk,
napsalo mi to NTLDR is missing
tak sem zadal příkazky Fixmbr a fixboot, ale bohužel se nic nestalo
Nevíte jak z toho ven?Při instalaci souborů instalace win xp, jsem použil nechat soubory beze změn(tedy žádné formátování ntfs), předtím sem samozřejmě formátoval v dosu disk
V PC mám momentálně 1.disk, na kterej chci instalovat nový systém, nechápu proč to dělá.
Mám pocit, že jsi to asi instaloval se dvěma disky a pak ten jeden vyndal. :-)
Jinak si tady na fóru najdi "DriveRescue" - k obnově dat - a "Ranish" - k vytváření partition, jsou tam lepší souhrny než kdybych ti to měl teď vyjmenovávat co a jak (určitě bych an něco zapomněl), atd. Po instalaci bys už s tím neměl moc hejbat, občas se pak stane, že už nenajedou.
TO peta303:díky moc! :-) ten problém s oddílem je vyřešen vše sem nainstaloval(asi sem tam měl připojený 2.disky a pak sem 1.vyndal)
Problém s daty je neustále:potřebuju program na obnovení oddílu, který jsem nechca vymazal fdiskem v domění že je tam jinej disk :eek:
Ty programy s obnovou dat zkouším, ale zatím nic, chce to obnovit celý ten oddíl :idea: