Elektr. dohoda o zaplaceni tvorby grafiky->zatím NEZAPLAC
Zdravim,
hned na zacatku bych rekl, ze jeste neni jasne zda mi ty penize opravdu nechce dat, nebo se jen nekde spozdili. Ale chtel bych tomu cloveku jasne napsat, co se bude dit, kdyz nezaplati. Bohuzel v tuto dobu resim, hned 2 takovehle pripady, takze se mi Vase rady budou rozhodne hodit. Tedy chtel bych se zeptat na prislusne paragrafy a odkaz nebo rovnou vypisy zakonu, ktere bych mohl proti nemu pouzit.
Situace je asi takova: Na email se mi ozval jeden clovek, ktery chtel vyrobit grafiku pro jejich firemni stranky. Dohodli jsme se zhruba na rozsahu prace a take na presne cene, ktera cini 1000Kc. Postupne jsem ukazoval vysledky prace az byl zakaznik spokojen, dohoda byla celkem dobra. Nakonec jsme se jeste dohodli na zpusobu zaplaceni, ktery byl "Postovni poukazka typu C". Poslal jsem mu tedy adresu a kompletni grafiku - vse co jsem udelal.
Tedy jeste jednou opakuji, ktere zakony bych mohl pouzit k vymahani techto penez? Zatim budou slouzit jen do mailu, pripadna kratka citace by take neskodila, aby dotycny vedel, ze to opravdu myslim vazne.
Obdobna situace nastala u psani clanku pro jeden server. Tam asi budou platit ty stejne zakony, ze?