Původně odeslal Jezevec
"Samo od sebe" se to rozhodne stat muze (jak se to veme, nic neni samo od sebe). Rozhodne muze byt chyba trebas v konektoru, nebo v mym pripade pravdepodobne poddimenzovany kabelazi. Ohorel mi konektor, chcipnul zdroj a jelikoz sem tu moznost mel, tak jsem kvuli "bezproblemove" reklamaci konektor na kabelu vymenil (slo o ATX konektor). Vse ostatni slo vpoho, proste mi znicehoz nic zacal komp chcipat (vypinal se zdroj a po par minutach uz nenastartoval vubec).
To ze je neco ohorely rozhodne neni duvodem k neuznani reklamace, ale jak sem rek, obcas s tim sou problemy. On se totiz kazdej normalni zdroj pri zkratu vypne (pripadne vubec nezapne), to je overeno, takze zkratem v PC se rozhodne nic odpalit neda (mluvim o zkratu na napajeni).
Takze ty bys musel zjistit, zda je funkcni ta mechanika. Pokud je chyba v ni, skodu na zdroji hradi dodavatel mechaniky, ovsem na druhou stranu bych s klidem reklamoval zdroj s tim, ze je nefunkcni ochrana proti zkratu, kterou ma mit.
Muzes jim zkusit vyhrozovat tim, ze mohlo diky nefukcnosti te ochrany dojit k pozaru, a ze pokud takovych zdroju prodali vic, ze to klido muze byt vseobecne ohrozeni (jelikoz ted uz preci vedi ze nefungujou => jsou povini je stahnou ... )