Co bude chybne ak sa pomerne casto cela obrazovka zafarbi viditelne do cervena ??? Skusal som monitor pripojit na iny PC, ale nepomohlo.
Neviem ci sa to este da opravit alebo, je uz monitor v pase. Monitor ma mozno 3 roky.
Printable View
Co bude chybne ak sa pomerne casto cela obrazovka zafarbi viditelne do cervena ??? Skusal som monitor pripojit na iny PC, ale nepomohlo.
Neviem ci sa to este da opravit alebo, je uz monitor v pase. Monitor ma mozno 3 roky.
jedna moznost je kabel k monitoru, ale spis to bude nejaka zavada na monitoru. a v tomto pripade (relisys) asi nema smysl to vubec opravovat
Skoro jiste je to kabel, dela mi to stejne problemy, ze obcas zezloutne a staci prastit do monitoru nebo zahybat s kablem
Ja jsem videl jeden takovej monitor 17" LiteON kterej takovy veci delal, ale pri prepinani rozliseni - kdyz se rozsvicel a zhasinal, tak to slo z cele cervene obrazovky, bylo to nakonec na reklamaci. ale jinak fungoval.
tobe to dela normalne za provozu?
Mal som tiez Relisys 19 a po 2 rokoch sa zacal farbyt. Reklamoval som a oni ho opravili. Povedali ze nieco bolo v nutri pokazene. Inac bol to typ TE 998.Citace:
Původně odeslal radone
Tak mne menil monitor farby kvoli VGA (mala slabo napajkovane piny na VGA konektore). Som tam hodil trosku cinu a vsetko bolo OK :idea:
Teda tiez bola chyba na ceste :arrow: medzi VGA a monitorom.
Pozri či nemáš veľmi napnutý alebo až príliš zhúžvaný kábel k monitoru; ak nie tak sa musíš jednoduch zmieriť s tým, že to je relisys - čo je šrot sám o sebe.
Ano, jak již bylo vícekrát zmíněno - pokud za chodu "mění barvy" - tzn. problikávají jednotlivé R, G, B, složky, obvykle bývá na vině přelomený kabel (kdekoli po jeho délce, v konektoru, "studeňák" v místě jeho případného připájení k tišťáku v monitoru, atd.
Pokud ale monitor (s časem) získává barevný nádech (a třeba jej nelze korigovat), většinou jde o problém vlastní elektroniky, ať už v korekci jednotlivých barevných složek, opotřebením elektroniky (ale i obrazovky), nebo chybnými daty v EEPROM, podle kterých je to řízeno, atd...
Nejaku 19ku Relisys, co menila farby, som uz videl - asi je to u nich pomerne caste - ale tam to nebolo kablom. Menilo to farby len tak a hybanie kablom na to nemalo ziadny vplyv.
Inak zlomeny kabel je casty problem, aj na mojom ADI je uz nejaky divny (ale nechce sa mi to opravovat).
Taky sem se setkal s kraksnou, značku už nevim, tam zelenal obraz když bylo v místnosti víc než asi 25°C, ale to asi nebude ten problém.
Ta černá tkanička na mé M700 rovněž :-/. Na 10 let staré ADI 3V je ten kabel pomalu 2x silnější... Šetří se všude.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Je to ProVista E44, kabel je kvalitny hruby, ale aj tak by potreboval vymenit/opravit.
zdravim....mal som ten problem na 15" Relisyse CRT pre par rokmi...cervena farba bola cez celu obrazovku....mal som monitor v zaruke tak ho poslali do servisu k dodavatelovi...presny dovod uz neviemm, ale viem ze bol rozobraty...po oprave to slo OK :-)Citace:
Původně odeslal radone