Zdravim,
Da se v vypnutem ATX zdroji sehnat nekde nejake napeti a proud? Apson 4,5V .. Proud do 1-2A spicky. Potrebuji to na napajeni mobilu, ktery bude zapinat PC. Zda se mi debilni to vest pres trafo z 230V.
Printable View
Zdravim,
Da se v vypnutem ATX zdroji sehnat nekde nejake napeti a proud? Apson 4,5V .. Proud do 1-2A spicky. Potrebuji to na napajeni mobilu, ktery bude zapinat PC. Zda se mi debilni to vest pres trafo z 230V.
5VSB zo zdroja. Akurat vacsina zdrojov ma obmedzenie tak na 1-2A, najviac som videl 3A (DTK zdroje).
jo, ze zdroje jde větev která se jmenuje 5V SB a tam je těch 5V vždy když je to v zásuvce, ale je to max. 2A a žijou z toho nějaký součástky na desce.
1) A co kdyz ty 2A prekrocim?
2) A navic to spousteni je realizovano zvonenim mobilu a to ma mobil prave tu nejvetsi spotrebu a jeste se musi spoustet deska. To asi nepujde dost dobre najednou dohromady, ne? Zase se zeptam muzu tim necemu ublizit?
A nechtel by jsi z toho napajet spis nabijecku toho telefonu, nez primo telefon? Stejne se mi moc nezda, ze ten telefon pojede bez baterky, imho to bude uz trochu inteligentnejsi, nez jen ze tam je nejake napeti.
Proc je to zbytecne a navic nabijecka jede na 230V takze to je zbytecne tahat znova do PC. Takhle na 5V mi to jede v pohode, jen ho musim sehnat :)Citace:
Původně odeslal monsoon
:arrow: tedy please o zodpovezeni tech 2 otazecek
Proste to skus, moderne zdroje maju smart ochrany, len tak ho neodpalis. Len pouzi nejaky znackovy zdroj. Lacny taiwan pouziva lacne IO, ktore ochrany nemaju take good. Na mobile daj tiche zvonenie, vypni podsvietenie (ak sa da), zaisti plny signal (ak sa da).
Este ma napadlo, ak sa naozaj bojis, pouzi monostabilny obvod na oneskorene spustenie, ked zvonenie skonci.
No ja to myslel tak, ze bys z tech 5VSB bral napeti, to upravil a tim rovnou nabijel telefon (ne pres 230V) a ne, abys ho pouzil rovnou na napajeni telefonu. Vyhnul by ses tim tem spickam pri zvoneni, nabijelo by se to stale konstantim proudem. Nabijecka zere tak 2W ? To by se do tech 10W veslo bez problemu.Citace:
Původně odeslal Skodik
hmm to taky neni spatny, ale otazkou je jak by to zlvadala ta baterka :) Tam dam par poradnej kondiku kdyztak..Citace:
Původně odeslal monsoon
No predpokladal jsem, ze to bude nejakej srot, kdyz ho nechas na zapinani pc, takze baterka stejne bude uz na odpis a ani ti na ni moc nebude zalezet.Citace:
Původně odeslal Skodik
ale jasny ze je to srot, ale prece jenom nechci to menit za 0,5 roku. Nevim, imho by to nemuselo prave dlouho vydrzet.Citace:
Původně odeslal monsoon
EDIT:
no mam LC Power 550W (http://www.lcpower.com/china/products/PSU/LC6550bl.htm) fakt nevim zda ma na 5Vsb Over Load Prot.
Citace:
Protection
Over Load protection : +5V:26A-36A /32-40A/ 38-45A
Over Voltage protection : +5V:6.8V,+3.3V:4.5V,+12V:15.6V
Short Circuit protection : All output to GND
Hi-pot : Voltage 1500Vac, Time 2-3 Sec. cut off current 10mA MAX.
Mno ja mam treba na nokii nabijecku do PS2 portu, je to bezva vecicka, kdyz su u kompu tak to tam vrznu a vpoho. Urcite se da sehnat i na jine znacky. Nebo pripadne i na USB.
SPEED