V tomto odkaze zistite kolko bude (alebo topi) vas procesor a podla toho dimenzujte vase chladenie. Za odkaz podakujte Vokymu.
http://www.benchtest.com/calc.html
Printable View
V tomto odkaze zistite kolko bude (alebo topi) vas procesor a podla toho dimenzujte vase chladenie. Za odkaz podakujte Vokymu.
http://www.benchtest.com/calc.html
pekne provedene, hm hele ja mam default na cpu 1.6V a tam maj uvedeno ze xp1700+ ma 1.5V jinak me to dela pri OC na xp2400 92W a na xp2600+ 110W tak to je narez celkem topeni.
Citace:
Původně odeslal honzAK
Tomuto kalkulátoru moc nevěřím. Stačí si vyzkoušet následující postup. Zadávat postupně 2600+ 2400+ a v okénku výsledné frekvence nechat 2130MHz a 1,65V Všechny procesory mají stejné jádro. Takže POUHÉ ZVÝŠENÍ FREKVENCE bez zmeny VCORE nemůže mít takový nárůst watáže, kterou kalkulátor vykazuje. BTW - pokud přetaktuji z XP2400+ na 2600+ bez změny voltáže, měl by kalkulátor dle mého názoru zobrazit watáž 2600+ ;)
Takze podle toho mam na 2GHz pri 1.65V max odber 71W, sandra 2k3 pise cca 58W :)
2HonzAK: mas tam prece pak policko stock frequency a tam zadas tech 1.6V, akorat ze je fakt ze to pocita pro rev. A0 kdyz tam je tech XP1700+ 1.5V, treba rev. B0 topi mene na tech 1.6V nez A0 na 1.5V, nevim :)
Je teda pravda ze se zvysuje W pouhym pretaktovanim(bez zmeny napeti)?
Je ale znamo (alespon sem to negde cetl) ze pretaktovany procak dejme tomu z 2G@2.2G se stejnym napetim topi vic nez ten kterej ma 2.2G defaultne.Citace:
Původně odeslal Halen
Jasne... ;)Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
az daj do vyberu moznost b0 tak budou vysledky presnejsi
jinak sandra keca s watama !!!!!!!!!!!!!!!
na co tam je to políčko: Enter stock processor Wattage? to znamená, že po mně chtěj původní výkon? ten přece nevim, ne.
co tam teda mám napsat?
To já taky nevím :( možná to funguje špatně a když to vybereš z toho comba tak to mělo vyplnit a nevyplnilo :(Citace:
Původně odeslal Staňour
Proste tam maj mensi chybu u XP1600+ pac zapomeli nastavit vstupni udaje. Gdyz se kouknes na 1500+ a na 1700+ tak vidis stock wattage 60W resp. 64W tudiz si na XP1600+ sam napis 62W :)Citace:
Původně odeslal Marty
jooo, tak mi to ukazalo 109W, to neni mozny, mam sice Vcore 1,9V, ale stejne...
V dohledné době bude k dosažení přehledná tabulka odběru ze zdroje ve větvích +3,3 +5 a +12V. Měření bude provedeno na přívodních drátech do desky klešťovým ampérmetrem. BTW - podle prvních měření má velký vliv na odběr CPU FSB při STEJNÉ výsledné frekvenci procesoru !! TBred při FSB 133 a 166 - rozdíl v odběru 2A. Je pravdou, že se do tohoto odběru započítává i odběr desky, grafiky a pamětí. Ostatní komponenty(disky a CD-ROM budou odpojeny. D8le je nutno počítat se ztrátou na stabilizátorech pro CPU. Bude se hodit rada, jakou mají asi účinnost stabilizátory na desce.
Tento kalkulátor je hodně nepřesný, chtěl jsem s Jimem na toto téma diskutovat, ale jemu se moc nechtělo. Nechci se nějak chlubit, ale mám pocit, že můj prográmek Teplo je přesnější (u P4 jsem např. kompletně změnil algoritmus výpočtu).
Muzes postnout odkaz kde se da sehnat posledni verze? Ja mam 2.20b a ta asi posledni nebude. thxCitace:
Původně odeslal Eagle
Odkaz není, zasílám pouze mailem. Ale moc novější verze není, dlouho jsem se tím nezabýval, neb byly jiné povinnosti. Snad se na to brzo mrknu, přeci jenom už jsou v oběhu nové procesory... teď můžu zaslat verzi se všemi procesory kromě Bartonů s tím, že v databázi nejsou údaje o procesorech uvedených po září 2002 (nové údaje z datasheetů mírně ovlivňují výsledky, ale nejsou podmínkou pro relativně přesný výsledek).Citace:
Původně odeslal LookAS
Ten prográmek počítá jen tak přibližně...
...každej kousek PC je stejně jinej. Třeba já mám oddělanou jednu stěnu bedny, tak se to chladí trochu líp a nemusím mít další větrák na zadní stěně. Je to hlavně kvůli hluku.
Je tu slíbený rozbor odběru CPU TBred XP1700+ B0 JIUGB v závislosti na VCore, FSB a výsledné frekvenci CPU. Pár poznatků - při změnách se nemění odběrze zdroje z větví +3,3V a +12V - tyto odběry jsou konstantní. Mění se pouze odběr z větve +5V, odkud je tedy bráno napájení pro stabilizátory VCore pro CPU. Měření bylo provedeno na přívodních vodičích do boardu klešťovým ampérmetrem. Následuje tabulka a graf, kde je vše popsáno. Nepotvrzuje se vůbec, že zvedání výsledné frekvence (overclocking) by měl nějaký exponencielní nárůst. Nárůst je lineární s rostoucí frekvencí. Zajímavé je ovšem zjištění vlivu FSB na odběr z větve +5V Vyšší frekvence FSB neznamená vyšší odběr při STEJNÉ výsledné frekvenci CPU. Takže - volné pole pro diskuzi. S pozdravem Halen. Omlouvám se za několikanásobné úpravy, ale ...
Ještě UPDATE - měření provedl bratr "Halen Tech", deska MSI745 Ultra.
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/WattsCPU/Watts.gif
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/WattsCPU/Watts1.gif
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/WattsCPU/Watts2.gif
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/WattsCPU/Watts3.gif
vyborne Halene, moc pekne si to udelal :-)
2Halens: Dobra prace 8)
btw nechcete to udelat i pro Intel P4? Bylo by min prace, nemusite menit nasobic ;D
Mno, moc tomu kalkulatoru neverim. Pri me konfiguraci to vypocetlo neuveritelnych 115W, coz by muj chladic na 54 stupnu Celsia pri maximalni zatezi CPU nemel sanci uchladit.
mel bych mit 110W a to je trochu jaxi moc ..asi neco delam spatne..Citace:
Původně odeslal Tom
2 Halen: super meranie. ako som to pozeral, tak je celkom logicke, ze vykon sa zvysuje linearne v zavislosti od frekvecie a nezavisi od FSB. Zaujimave je este aj zistenie, ze zvysenie napatia o 0.1V prispieva priblizne 15% narastom vykonu. Bolo by zaujivave zistit ako sa zvysi vykon pri naraste napatia o 0.15V, 0.2V a 0.25V. Myslim ale, ze viac ako 1.85V by som do Tbreda nepustal.
A treba si dat pozor, toto nie je meranie stratoveho (vyziareneho tepelneho) vykonu procesoru.
skvele udelane!
urcite by taky bylo zajimavy zjistit jak se meni spotreba se zatizenim procesoru, napriklad porovnat hodnoty v klidu a pri cpuburnu
Ja mam podla tej hračky 75W. na to že to chladim TItanom D5TB - max tepl pri zaťaženi 48C: celkom pekne