Jaky HDD? rozhoduju se mezi 120 a 160gb a urcite sata. 160 vychazi lepe cenove ale zase jsou to vetsinou dve plotny takze vice hluku. Chtel bych co mozna nejtissi...
Printable View
Jaky HDD? rozhoduju se mezi 120 a 160gb a urcite sata. 160 vychazi lepe cenove ale zase jsou to vetsinou dve plotny takze vice hluku. Chtel bych co mozna nejtissi...
Myslim že je teď pomalu každej SATA disk tichej, každopádně co jsem čet testy, nejtišší se ukázal Samsung SpinPoint P Series SP1614C - 160GB SATA popř. 120 GB. Podle mýho touhle volbou neprohloupíš.
z vlastni zkusenosti nekupuj Maxtor DM10 - nejde u nej zapnout AAM. Aspon nejaka rada :wink:
to same u seagate... ale to je asi notoricky zname co
Maxtorům se vyvarovat pokud možno úplně - kámoš jeden má a když sem k němu přišel, tak jsem šel skontrolovat, jesli nebydlí blízko nějaký testovací dráhy F1.
Ale je možný, že už ty novější polevily.
...osobne som spokojny s Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATACitace:
Původně odeslal MEluZíNa
Zapnuti AAM mu velice pomuze pri seeku, Maxtor DM9 (MaxlineII+) byl ale prece jen krapet tissi.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
2Wokoman: co se tak zastavit u nejakeho kamose s novym diskem ? Prohlidky Technickeho muzea muzou byt sice zajimave, ale z nich bych rozhodne nepsal tipy na koupi vystavenych kusu HW ...
Hitachi = spokojenost :wink:
Dik za rady. Jenom na okraj co je AAM a je i u starsich disku?
automatic acoustic managementCitace:
Původně odeslal MEluZíNa
No z vlastni zkusenosti muzu doporucit ruzne antivibracni kity na disk, mam Nexus i Chill a je mezi nimi docela velky rozdil. Barracuda V v Nexusu je slyset pri seekovani, takove tiche chrochtani, ale nic rusiveho. Pak mam Hitachi 7K250 s vyplym AAM v Chillu a ten neni absolutne slyset. Kdyz jsem mel oba disky zamontovane primo ve skrini (CoolerMaster Centurion 5), nedala se ani Barracuda poslouchat jaky to delalo kraval.
Takze: nevybirejte disky podle hlucnosti seeku, ale pripravte si prostredi v case! Osobne se trochu bojim o zivotnost disku v Chillu, protoze je prichyceny na gumach a docela se hybe. Naproti tomu ten Nexus drzi a hybe se jen minimalne.
Spise si kupte kvalitni skrin.Citace:
Původně odeslal Gargamel
¨Viz muj podpis... kity na ztiseni nesnasim ...
Já si zase myslím, že jsem doteď neviděl SATA disk, který by se v hluku vyrovnal nejtišším PATA diskům - a to ani přibližně.Citace:
Původně odeslal wokoman
Tiez si to myslim :!:Citace:
Původně odeslal jan555
Je rozdil v rychlosti mezi sata a pata diskem? spis bych chtel tissi disk. sata disk ma vyhodu v kabelu a moznosti pripojeni za chodu, ale bez toho bych se obesel.
Pokud to chceš připojit na svoji desku, tak je to imho úplně jedno jestli koupíš SATA nebo PATA. Výhody v rychlosti by snad měl až SATA II řadič, který tvoje deska nemá.Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Je to v podstatě tak. Native SATA-I můžou být o chlup rychlejší, ale pokud koupíš opravdu tichou PATu (nemám aktuálně přehled, nevím, jak jsou na tom nové PATA) a požaduješ tichý disk, tak bude ve výsledku možná rychlejší - na konto menšího stažení AAM.
Pokud ale v dohlednu předpokládáš upgrade mobo, kup rovnou SATA-II.
SATA II je zpetne kompatibilni se SATA I? Esi jo pak je to asi jasna volba...
Je. Akorát teda na SATA I nevyužiješ fíčury z SATA II :)Citace:
Původně odeslal MEluZíNa