Pri tomto super programiku mi ide zdielanie netu super, ale mam jeden problem! Nechce sa mi pripojit ICQ. Neviete mi poradit? ???
Printable View
Pri tomto super programiku mi ide zdielanie netu super, ale mam jeden problem! Nechce sa mi pripojit ICQ. Neviete mi poradit? ???
mas nastaveno v ICQ at se pripojuje pres proxy? Ja jsem to tak mel na mirande a vse chodilo
jj, mam ICQ 5 a nieco som nasiel:Citace:
Původně odeslal killer05
Pouzivam uz Proxy+
Ale nejak neviem co mam zadat do kolonky hostitel :-(Kód:Aby správně pracovalo ICQ, je nutné použít ke komunikaci přes Proxy+ protokol SOCKS5. To znamená, že Proxy+ musí mít v Proxies/General tento protokol povolen a ICQ musí používat proxy pomocí SOCKS5. Protože ICQ nevyužívá schopnosti protokolu SOCK5 převádět doménová jména serverů ICQ na IP adresy, musí být v seznamu používaných serverů jména nahrazena IP adresami (postačuje na první místo seznamu uvést IP adresu některého serveru).
Popis nastavení ICQ:
Z hlavního menu programu aktivujte volbu "Preferences", vyberte záložku "Connection" a nastavte tyto parametry:
"I'm using a permanent connection to LAN" a "I'm behind a firewall or proxy"
Stiskněte tlačítko "Firewall Settings" a nastavte "I am using a SOCKS5 Proxy server"
Stiskněte tlačítko "Next" a vyplňte IP adresu počítače s Proxy+ do kolonky "SOCKS5 host". Do "SOCKS5 port" vepište číslo 1080 (nebo jiné, které máte uvedeno v nastaveni SOCKS protokolu v Proxy+).
Pokud používáte verzi ICQ 99a nebo vyšší zaškrtněte volbu Resolve IP.
Pokud používáte Proxy+ nižší verze než 2.10 ujistěte se, že je volba "Use RFC1929 authentication for SOCKS" vypnuta. Vyšší verze Proxy+ již podporují autentifikaci uživatele.
Sekvenci ukončete aktivací tlačítka "Next". V následujícím dialogu máte možnost nechat ověřit funkčnost spojení přes Proxy+. Pokud má počítač s Proxy+ navázané spojení do Internetu, můžete pomocí tlačítka "Check My FIREWALL / Proxy Settings" ověřit, zda je nastavení v pořádku.
Nakonec stiskněte "Done".