Zivotnost disku v horizontalnej/vertikalnej polohe?
Hi all,
tak kazdemu je urcite jasne, ze najlepsie je disk mat vo vodorovnej polohe, poriadne uchyteni. Ale mam Siemens bednu, na ktorej je jedna pozicia 3.5" vodorovne a hned ma aj vyvod na zaslepku - je urcena na FDD. Dalsie dve pozicie 3.5" su na zadnej strane vedla zdroja. Akurat, ze su disky vo vertikalnej polohe. Mam dva Maxtory 80GB 7200rpm 2MB cache. Teraz mam jeden v FDD mieste a druhy zabaleny v molitane a uchyteni v 5.25" pozicii, sice sa nehybe, ale strasne pecie - o 12 stupnov viac nez ten v FDD pozicii. A to som tam pridal jeden ventilator z Intel BOX chladicu. :( Bez toho Intel fanu som neudrzal prst na disku viac ako 2s :( Tak, ze ci sa mi oplati disky dat do vertikalnej polohy, ako sa asi znizi ich zivotnost? Jo v bedni mam fan na procaku, fan v zdroji. V predu mam miesto na 120mm FAN origo a vzadu hned za diskamy tusim 5cm, mam ventilator aj 120mm aj 50mm, tak dufam, ze ich namontujem spravne ked v predu 12cm nasaval z predu vzduch a zadny ventilator 5cm vysaval vzduch von z case...
Dakujem vsetkym! :wink:
Re: Zivotnost disku v horizontalnej/vertikalnej polohe?
Citace:
Původně odeslal misokgb
Tak, ze ci sa mi oplati disky dat do vertikalnej polohy, ako sa asi znizi ich zivotnost?
nesnizi