přestalo fungovat prostřední tlač. myši
dneska zapnu PC a ono mi nefunguje middle button, ale přitom kolečko funguje tak jak má. nezobrazí se mi ani rychlý posuv stránky po stisku. Dělá to v celém systému (FF, excel, IE,...). zkusil jsem myš odebrat a znovu přidat. Resetovat připojení myši.
JEdiné co jsem neudělal, že jsem nenainstaloval original soft Logitech, který stejně nepouživám, protože mi nedává nic navíc
myš MX1000
ps. middle button je pro mě životně důležitý, otevírám a zavírám s ním panely ve FF
Re: přestalo fungovat prostřední tlač. myši
Omlouvam se za otevreni stareho postu, ale snad to nekomu pomuze.
Take jsem mel problem s prostrednim tlacitkem a to ciste HW problem.
Dnes jsem mys rozebral a doufal, ze to bude jen letity prach. Ale vnitrek mysi byl cisty. Po opetovnem smontovani dela mikrospinac totez.
Premyslel jsem, ze prepajim mikrospinac prostredniho bocniho tlacitka, ktere nepouzivam, pod kolecko. Nakonec jsem mikrospinac neodpajel, protoze drzi na ctyrech kontaktech a spatne se to oddelava.
Po detailni prohlidce mikrospinace jsem jej rozebral a na prostrednim kontaktu byla spina. Po vycisteni beha jak za mlada. ;-)
Ano, osvedcena metoda. Rozobera sa to blbo - niektore idu ihlou, niektore su zatavene a treba spajkovacku. Vycistit izopropanolom a pripadne oskrabat kontakty.
Ja vim, ze to znamena pajeni - ale pred nedavnem mi prinesli k oprave mys (uz nevim znacku, ale nejaka "lepsi gamerska"). Mikrospinac pod jednim tlacitkem vyklikany - tak jsem koupil novy (musim priznat, ze v GME za cca 12,-) a behem 20min vymeneno. Pri tom jak funguji gamesnici ten uspinac asi za par mesicu odejde - ale tak se vymeni za jiny....
Jestli to neni lepsi reseni nez rozdelavat zality uspinac pajkou a cistit...
Ten pod koleckem je uzavreny jen ocelovou sponou pres spinac. Takze jej jen vycvaknes a pak zamacknes. Pajku nepotrebujes. Je to ctvercovy nizky mikrospinac s kulatym tlacitkem.
Pod hlavnimi tlacitky jsou obdelnikovite cerne kvadriky s bilym podelnym tlacitkem.