Ma nekdo zkusenosti s touhle deskou (Gigabyte GA-K8NSC-939 - nForce3 Ultra) ? Zajimalo by me, jestli se na ni da nejak solidne pretaktovat (FSB 270-280). Chtel bych do toho pripadne Athlon64 3000+ Venice, tak aby se dal aspon nejak rozumne taktnout.
Printable View
Ma nekdo zkusenosti s touhle deskou (Gigabyte GA-K8NSC-939 - nForce3 Ultra) ? Zajimalo by me, jestli se na ni da nejak solidne pretaktovat (FSB 270-280). Chtel bych do toho pripadne Athlon64 3000+ Venice, tak aby se dal aspon nejak rozumne taktnout.
ja mam gigabyte k8ns ultra - 939 coz je asi jeji vybavenejsi sestricka, ale ze by to byla nejaka bomba na pretakt se mi nezda. jedu na 250MHz FSB stabilne (3000+Winchester 1,55V) ale pres 260 sem se nedostal, padalo to na chipsetu, nebo na pametech a nerozchodil sem to.
Co Abity??? ty jsou prej na OC lepsi
Jakykoliv Abit, EPoX a DFI je lepsi na taktovani nez dnesni Gigabyte ... Gigabyte jsou vykonne a kvalitni desky (taky vetsinou dobre vybavene), ale to je vse ...
co tady placas za nesmysly ze tohle je spatna deska na OC ..?Citace:
Původně odeslal psycho.path
ja mam to samy a jedu v poho na 9x280 pri 1.45V .. nenapadlo te asi ze to bude delat CPU ze ..??
moja K8NS-939 Ultra dava tych 260. 270 uz neda - za tie prachy slusna doska. Nemate ostatny problemy s delickou? Moje ramky daju synchro DDR460 ale cez delicku sa cez DDR400 nedostanem :?
ja jedu i PREZ delicku stejne jako synchro .. u A64 delicka nerozhoduje.. !! a 4kila pameti jedou i 455 .. :roll:Citace:
Původně odeslal tomase
no zda sa mi ze delicka je zalezitost dosky nie? Ako je potom mozne ze synchro mi tie RAMky idu 460 (HT 230) a HT 260 a delicka 5/6 a tie pamate to nedaju?
sestvil jsem to co mám v popisu, zatím no-problemo
vypadá to na šťastnou volbu... ;D
250 na default a 255 na 1.425... asi dobry kousek :) (cpu)Citace:
dal se nedostanu a nevim proc... mozna pameti (transcend)
zajimalo by me podrobne nastaveni v biosu :) 260 mi bootne ale nak se to neudrziCitace:
Původně odeslal tomase
No ja uz si to koupil a jedu ted na 9x272 (RAM pomer nastaveny na 166 v BIOSu).
mas HTT na 3x ..??Citace:
Původně odeslal Opty
jj zkousel semCitace:
Původně odeslal a_WerOOn
skusim teraz z hlavy .. nie som pri kompe ;)Citace:
Původně odeslal Opty
HTT 4x
CPU Clock 260 :-D
Max RAM. 133Mhz
Pamate manualne na 2.5-3-3-6
VCore 1.425
ak chces vediet nieco dalsie tak sa kludne pytaj
myslim ze nic ine som tam ani nenastavoval... u mna aj 270 no problem ale uz treba zvysit Vcore na 1.55 nad 270 nebootuje ale o tom som vedel uz pred kupou dosky...
kdyz tak az budes u kompu tak to pripadne oprav .)
mozna je problem s casovanim pameti to sem dycky nechal na auto
no az bude cas tak to zas potrapim :)
tie hodnoty su urcite spravne, ale viac ma z hlavy nenapadlo.. teraz som pri kompe - chces este nejake dalsie info? RAMky zasadne nastavujem manualne :!:Citace:
Původně odeslal Opty
ok tak to uz asi nic :)
jj asi mas lepsi kousek procesoru. ten muj se nejak nepovedl:( uz sem se se dostal i na tech 9x270 pri 1.6V a za to padani mohly taky pameti. mam kingstony hyperX a mel sem je default 2-3-2-6 a prime mi tak po 30min-2h dycky padlo. ted to testuju na tech 9x270, 1.6V, HT3x, a pameti na 2,5-3-3-7 a jede to zatim 16hodin stableCitace:
Původně odeslal Opty
nemate pls nekdo poneti na jaky max teplote je schopnej makat chipset nforce3 ultra??? ja sem asi jako vsichni tady urval vetrak a nahradil ho pasivem, ale nemam vetrany case a tak je docela teplej. cidlo mu asi nejak stavkuje pac hlasi stale 25stupnu, ale na omak muze mit slusne pres ctyricet
co vy na to???
mne ukazuje 40 stupnov - mam tam zalmana... realne to moze byt +- tych 40.. neviem ako je na tom nF3 - tiez by som uvital tuto informaciu... nF4 pecu aj cez 50 a pohodaCitace:
v cem ti to ukazuje? :)Citace:
Původně odeslal tomase
dik, ja myslim ze sem taky na 40ti, ale jeste si zkusim z prace pujcit merak a zmerit to presne. Nevim proc mi to deska neukazuje ale jestli jedes na 40ti tak jsem klidnej :-)Citace:
Původně odeslal tomase
v speedfane... mal som aj multimeter ale vtedy som tam mal este aktiv... inak doska a speedfan ukazuju absolutne presne cpu teplotu a taktiez ambient tepltu takze myslim ze aj ten chipset by mala ukazovat spravne ... a ako vravim, prst-skuska tiez nesklamala ..Citace:
Původně odeslal Opty
mne to ukazuje toto:Citace:
Původně odeslal tomase
http://phoenix.inf.upol.cz/~vojnarp/4um/1_small.png
-> po 17 minutach prime (torture test)
http://phoenix.inf.upol.cz/~vojnarp/4um/2_small.png
-> po 17 minutach od konce prime
jenom nevim co sou ty Temp... prvni a posledni se asi nak nemeni... doufam ze nemam vadny senzory :(
O tehle desce taky uvazuju a tak bych se chtel zeptat, jaky je rozdil oproti jakekoliv jine s NF4 (co se tyka vykonu - vybava mi je tak nejak u ***)
Uvazuju o ni a s ni rovnou Venice 3200+
edit: nechtelo se mi zakladat nove tema