-
blbne LAN?
Zdar mam dva pocitace propojene 100mbit kroucenou dvoulinkou, v obou sou pci sitovky RTL8139, nejaky levny po 170Kc. Problem je, ze posledni dobou pozoruji znacne zpomaleni pri hrani her po siti.
Priklad: nhl2005 single uplne plynule, pri multi mi to silene trha
cstrike source: druhy pocitac ma ping 130ms(neni to moc) a dost mi to trha pokud se ke mne nekdo pripoji
pres sdileni nekopiruji vice jak 5,5MB/s.
nenapada vas cim by to mohlo byt?
dik za rady
-
vem ty karty a vyhod je z okna. mezi mekjma kamosema jich je uz 5 ks KO a projevuje se to asi takhle. rok v pohode pak nektery zacnou jet jako 10Mbit pak umrou uplne. nebo neustaly vypadky. sou to vsechno takovi maly potvory s cipem RTL8139.
-
LEVNY ? ja mam nakupni cenu 55kc bez dph :)
ja mam spoustu veci s RTL8139 a nemuzu si stezovat ...
ano obcas odejdou ale zas je to karta ktera kdyz odejde tak mi ji neni lito hodit do odpadku ...
max2: firewall nebo tak neco sis nahodou neinstaloval? zkus treba netperf nebo ten network benchmark z aidy ...
kolik mas ping v prikazovy radce ?
-
ja nerikam ze sou spatny :-) dokud dou tak je to ok a za tu cenu nemuze nikdo cekat ze pojede 10 let jak nakej 3com za 20x vysi cenu.
-
chodi mi normalne na 100mbit full-duplex
Da se nejak overit, ze blbnou ty sitovky?
-
jo to oni hlasi ze sou v pohode. kdyz me to zaclo tak sem vubec neveril tomu ze je to sitovka prestala ve switchi svitit tak sem si rekl ze je to kabel a takhle to pokracovalo az sem ustrihal u 3 kabelu koncovky protoze sem si myslel ze sou vadny a nakonec menapadlo zacit skoumat sitovku tak sem vzal overenej kabel od druhyho pc.taky to neslo tak sem ji prehodil jinam zadna zmena tak sem ji vyhodil
-
Heh, 5,5MB pres M$ sdileni je vic nez dost, to ti scroupne na 100% libovolnej CPU, kdyz mas realteka. 130 ms mam tak do USA, po CR do max 80, po LAN je to tak 0.1 az 0.2ms. Mrkni radsi na zatez CPU + rozhozeny widle.
-
mne v systeme M$ a cez Total Commander kopiruje cca 8-10MB/s zalezi to ake kto ma PC na sieti...
for max2, na aku vzdialenost to mas?
-
tez si myslim ze je to procesorem. Kdyz jsem hral na notebooku CS tak jsem mel na lokalni siti ping 80. Jinak <1ms a kopiruju pres 6mega. Pak to brzdi asi procesor, protoze jede na 100%. Je tam tez realtek, ale ted si nejsem jistej jestli presne to stejne jak mas ty. Nemam ted notebook tady.
-
2matos: oba kompy jsou propojeny 10m kabelem primo bez switche
2killer05: na jednom mam AXP 1800MHz@2250MHz, na druhym durona 1,4Ghz, jako server mam samo AXP
ale to porad neodpovida proc nhl2005 na AXP v singlu uplne plynuly pri multaku silene skuba(asi tak v 1,5s intrevalech)
na tom duronovi chodi nhl2005 v singlu uplne plynule, cstrike source se 7 boty v pohode, kdyz se vsak pripojim k AXP, kde je 7 botu, je to nehratelny
-
2Fox!MURDER: firewall mi nebezi
ping mam <1ms, pakety se neztraci
ty softy zkusim
-
Mno vis, on je docela podstatnej rozdil provozovat na jednom stroji singl a zaroven server a klienta. V pripade B) ti bezi ta gamesa vlastne 2x => treba dvojnasobku vykonu CPU.
-
no ja nemal problem na svojom PC nahravat video, provozoat server(10hracov) na Call Of Duty a zaroven aj hrat hru... :-)