Moje PC sestava:
procesor:
PENTIUM 4 - 3,0GHz Prescott
deska:
ASUS P4P800E-Deluxe
pameti:
KINGSTON HyperX BOX
1GB (KIT 2x512MB) DDR 400MHz PC3200 CL2
Nekde sem cet ze jde az na 3.6GHz :?:
Printable View
Moje PC sestava:
procesor:
PENTIUM 4 - 3,0GHz Prescott
deska:
ASUS P4P800E-Deluxe
pameti:
KINGSTON HyperX BOX
1GB (KIT 2x512MB) DDR 400MHz PC3200 CL2
Nekde sem cet ze jde az na 3.6GHz :?:
Jasne, ide aj cez 4GHz ak je dobry kusok... Problem vsak spociva v chladeni. pri 3.8ghz ma cpu cez 150w tepelnych a to uz hoc co neuchladi !
Tak sem nato prisel :idea:
Procak: 3.3Ghz - FSB: 900Mhz ( Intel PENTIUM 4 - 3,0GHz BOX 478pin 800MHz 1MB HT Prescott)
Přetaktění mýho CPU: P4 3,2GHz prescott/ 1M/800fsb/ soc.775
-bez zvýšení napětí šlape v poho na 4Ghz / 1Ghz FSB :-) :-) :-)
Co se týče chlazení, tak max. při zatížení mám okolo 68C.
Tak to je slusnyCitace:
Původně odeslal Doli
Blahopreji
O cem je tenhle thread?
Taky by mě to zajímalo... to si založil jen tak.? :lol:
4 GHz ? 68°C ?
ANEB
586. epizoda nekonecneho serialu Mame radi Duty Cycles :roll: ;D
ked ma def. vcore co tvrdi tak to uchladi hocijakym "lepsim chladicom" .. (no joke, videl som to na vlastne oci :))Citace:
Původně odeslal Dawe
no ako u koho ... mne zacinaju na 75°C takze 68°C nie je tragicke :) a tiez po x-hodinovych renderoch mavam okolo 70°C ale zas freezer7 len na 1400rpm na full rpm je to daleko menej, ale zas nemam nervy na ten ramusCitace:
Původně odeslal Dawe
na high end vode de uchladit i 4.5Ghz . . .
Mam na chlup stejne komponenty jako fofa a pri pretaktovani treba i jen na 3,2 GHz mam problem s grafikou. Do obrazu her nebo 3dmarku mi problikavaji ruzne patvary . Nastaveni v biosu mam:
CPU External Frequency: 226 Mhz
DRAM Frequency: 400Mhz
AGP/PCI Frequency: 66.66/33.33
ostatni mam na auto. Zadnou nestabilitu jsem nespozoroval pouze ono blbnuti grafiky, s vyssim taktem se projevuje ve vetsim mnozstvi (zkousel jsem takty 3,2; 3,4 a 3,6GHz). Nevite nekdo kde delam chybu? Koupil jsem chladic Scythe Ninja Plus a chtel bych ho vyuzit.
Diky za odpovedi a pokud je tu nikde odpoved tak me nekamenujte :)
a zkousel si GK podtaktovat ??? vim ze se tu tenhle problem uz parkrat resil, ale bohuzel si nepamatuju na vysledek takze zkus pohledat neco tu o tom bude :)
Jinak zkus FW off, AGP 4x.. ses si jistej ze mas zaplej AGP/PCI Lock ? ....
Tak jsem taktnul i GPU na 550Mhz (z 500Mhz) pomoci RivaTuneru a nic. Furt jsou v tom obraze chyby. S tim jestli mam locknute to AGP/PCI si moc jistej nejsem. V biosu mam nastavenou akorat tu AGP/PCI Frequency: 66.66/33.33. Jak prosim te zjistim jestli ten AGP/PCI Lock funguje treba v Everestu nebo CPU-Z?
Citace:
a zkousel si GK podtaktovat ???
Ehm neměl jsi to náhodou PODtaktovat a ne přetaktovat?Citace:
Tak jsem taktnul i GPU na 550Mhz (z 500Mhz)
Sosni si program ClockGen, ktory ukaze frekv. AGP/PCI. Ak nebude ani jeden fungovat, musis na doske pri krystale najst generator frekvencii asi chip od firmy ICS a za nim cisla, podla toho najdes pll na olvadanie toho generatora a s tym programom potom spravne precitas frekvenciu... Use Google ;)Citace:
Původně odeslal lexicon
edit: nikde tu nevidim aky mas zdroj... Co moze byt problem... ;)
Citace:
Původně odeslal P@pi
No jo sakra, jsem to ale trubka. Jdu to zkusit.
EDIT: Tak jsem to testnul a nepomohlo to. Snizil jsem na 450Mhz (nejmin co mi RivaTuner dovolil bez zmeny rozpeti) a furt jsou v grafice chyby
Ten ClockGen krasne funguje, dik. Az to protestuju, dam vedet jak to dopadlo.Citace:
Původně odeslal misokgb
Zdroj mam Eurocase SuperSilent 500W, utahnout by to urcite mel. Soucastky v nem sice nejsou prvotridni, ale vykonove na to podle me urcite ma.
Edit: ClockGen krasne funguje, ale vysledky jsou uplne stejne jako kdyz jsem taktovani nastavoval v BIOSu.
Hmm no EC ked aj kW podla mna :D ... Skus tam naky iny zdroj, artefakty v grafike robi casto, velmi casto prave slaby zdroj... Tymto nechcem EC nejak zhadzovat ale predsa to skus... Nech sa ta vylucit vsetko... Skus naky Fortron/Chieftec/Enermax/Chill aspon na skusku... ;) Teda ak mas PCI/AGP spravne locknute ;)
Mno já nevim, já mam "jen" EC 350W SS s podobnou sestavou (viz. podpis) a bez problémů. Je pravda, že multimetrem po přetaktování grafiky a puštění 3Dmarku na nějaku chvíli si napětí sedne na 11.4V (ehm speedfan mi sice furt ukazuje cca 12V +/- 0.2V, ale multimetr je funkční, takže věřím spíš multimetru ;) ), ale žádné artifakty a bez problémů se stabilitou.
Hm, muj 3.2 jde tak na 3.4 :-(
Urcite existuju zle OC kusky, ale zeby takto??? 200MHz? Aspon 500MHz omFg... Nechce sa mi to verit, podla mna mas stale niekde chybu :(
mno 200 mhz opravdu neni nic moc :) urcite neco nedelas zpravne :) pripomina mi to kdyz sem za davnych casu mel athlona 1333 a sel mi pretocit jen na 1380, nez sem zjistil ze ma od vyroby odemcenej nasobic... pak slapal i na 1700... vzdycky je v tom nejaka prkotina... neztracej hlavu a zkousej :)
Můj Prskot 3.0GHz s378 taky nejde nějak extra přetaktovat, teda jde, pokud zvednu voltage, ale pak už to nemůžu pořádně uchladit a hází duty cycles.