Problém se čtením pálených DVD
Mám dvd vypalovačku Lite-On 1653S a nejnovější firmware. Cokoliv vypálím, zkouším na čtečce Teac DV-516E. Dřív jsem měl cd palírnu a cokoliv jsem na ní vypálil, šlo na čtečce v poho. Teď ale ať vypálím jakékoliv datové dvd (kromě filmů), nechce to čtěčka vůbec přečíst. Vyzkoušel jsem všechny zatím dostupné verze firmware a jen u jednoho se podařilo jedno dvd ve čtečce načíst, ostatní už zas nic. Nepomáhá ani novější a novější firmware. Pálil jsem 8x, teď radši jen 4x na Verbatim -R 8x, Dysan -R starší 4x a novější 8x, XdeX -R 4x. Je to snad vada mechaniky? Softwaru? (používám oem Nero 6.3.1.11 dodaného s palírnou) nebo je to stářím čtečky (mám ji čtvrtým rokem)?
Problém se čtením pálených DVD
Systém XP+SP2, filmy jdou na čtěčce v pohodě (kromě jednoho, ale to bylo vadné medium, nešlo ani na stolním přehrávači), data (mp3, iso apod.) pálím přes nero a čtěčka vůbec medium nenačte, jen chroustá (a příšerně) a chroustá a nic, palírna je po vypálení přečte bez problémů, co je to UDF, to nevím (su lama, musíš být konkrétnější)
Re: Problém se čtením pálených DVD
Citace:
Původně odeslal blackgray
Systém XP+SP2, filmy jdou na čtěčce v pohodě, čtěčka vůbec medium nenačte, jen chroustá (a příšerně) a chroustá a nic, palírna je po vypálení přečte bez problémů, co je to UDF, to nevím (su lama, musíš být konkrétnější)
Takže znovu:
1) která konkrétní média ti ta DVD-ROM nečte? Jen - nebo jen +? (stáří mechaniky, nepodpora jednoho formátu)... Nebo jakákoli?
2) jak máš nastavené Nero při zápisu? To taky dělá hodně a to ěm právě zajímalo (pálíš doufám ISO DVD-ROM a ne UDF DVD-ROM - vybíráš si v profilech); svoji (důležitou) roli hrají i další nastavení (napiš jestli jsi to nějak neměnil).
3) zkus klidně čitelnost i v KProbe, ale pokud to přečte DVD-video, problém v čitelnosti nebude.
4) ta DVD-ROM není nic moc (o vypalovačce si ale myslím totéž); problém bude někde v nastavení nebo mezi mechanikami, takže si s tím pohraj. Zkus to přečíst i jinde (u jiného člověka na jiné DVD-ROM, ať máš 100% jistotu - ten LiteOn může být jediný, kdo to přečte, stejně tak jako tvoje DVD-ROM jediný zástupce opačného případu)
Zkus a zařiď se podle toho. UDF najdeš ve stučné podobě ve FAQ.