Problem se sestavou se MB MSI K8N NEO4-F
Cau, mam par problemu s touto sestavou:
MB MSI K8N NEO4-F
CPU Athlon64 3000+ Winchestr
HDD Seagate 160GB (7200 ot, 8MB)
2x 512 Apacer 400MHz
Zdroj 350W Fortrone
GK je Asus GF6600GT 128MB
optika je LG GSA-4120B
9cm vetrak ven z bedny
8cm vetrak pred HDD smer do bedny
Mam nasledujici problemy:
1. Vysoke otacky vetracku na Chipsetu (cca 6500) pouzil jsem 2ks zpomalovacich (odporovych) kabliku a otacky jsou na cca 5200 (to se mi taky nelibi) ale problem je v tom, ze tam nechci davat dalsi odporove kabely, ale vyresit to nejak jinak. Zkousel jsem SpeedFan 4.24, ale vetracek na tmenu otacek v SF nereaguje a stale bezi "na plno". Otazka zni tedy jestli by to uchladil nejaky pasiv?
2. Teplota CPU je pri 100% zatizeni 44st, jeto moc nebo malo? Chladic je origos BOX, otacky jsou cca 2000, zde je zajimave ze SF otacky na CPU dokaze regulovat od 1000 do 2700. V bedne mam 9cm vetrak ktery fouka z bedny, ktera je zadeklovana.
3.Pretaktovani teto sestavy je taktez problem, a to takovyto:
Pri nastaveni FSP 220, RAM 180 a Hyper transport 5x se PC ani nerozjede (vetracky bezi, ale nic ani nepipne spravna detekce HW)
Pri nastaveni FSP 220, RAM 180 a Hyper transport 4x se PC rozbehne nabootuje ale pri zpusteni 3dmarku2005 se pri prvnim testu (prestrekla v hangaru) sekne PC v case +- 1min 10sek.
Pri nastaveni FSP 210, RAM 180 a Hyper transport 5x se PC rozbehne a funguje, ale zvyseni vykonu je minimalni. Otakza zni takto: Jak pretaktovat tuto sestavu?
Na tomto serveru se stale pise o teto desce v platinum verzi, je asi lepsi nez moje, ale bohuzel to co jsem koupil nevymenim :-(
Ted jen muzu doufam, ze se tu objevi nekdo kdo mi poradi a dobre poradi.
Re: Problem se sestavou se MB MSI K8N NEO4-F
Citace:
Původně odeslal czbacil
Pri nastaveni FSP 220, RAM 180 a Hyper transport 5x se PC ani nerozjede (vetracky bezi, ale nic ani nepipne spravna detekce HW)
Pri nastaveni FSP 220, RAM 180 a Hyper transport 4x se PC rozbehne nabootuje ale pri zpusteni 3dmarku2005 se pri prvnim testu (prestrekla v hangaru) sekne PC v case +- 1min 10sek.
Pri nastaveni FSP 210, RAM 180 a Hyper transport 5x se PC rozbehne a funguje, ale zvyseni vykonu je minimalni. Otakza zni takto: Jak pretaktovat tuto sestavu?
Je to tam nejmin 3x. Nic se nedeje, ale pokud chces na nekoho utocit, tak vazne nemas duvod...
Citace:
Původně odeslal Camill
Citace:
Původně odeslal czbacil
Je to tam nejmin 3x. Nic se nedeje, ale pokud chces na nekoho utocit, tak vazne nemas duvod...
Aaaaa, jsem blbec, sorry, omlouvam se myslel jsem ze ALFik reaguje na muj druhy prispevek, to ze reaguje na muj prvni prispevek me vubec nenapadlo, taky z toho duvodu, ze mi na nej nikdo neodepsal za cele dva tydny co byl problem prednesen zde na foru. Jeste jednou se omlouvam.
No myslim ze si velmi nestastne vybral CPU...mal si brat jadro Venice...a tam je taktovanie v pohode...aj na tejto doske-....
zdravim, ja mam podobny problem s pretaktovanim u FI verze zakl. desky
Kdyz nastavim FSB 300, HT x3 a pameti 100 (realnych 150MHz) vse je v pohode. Ale kdyz tam nastavim FSB 300, HT x3 a pameti 133 (realnych 200MHz) deska ani neskrtne. Nevim jestli je chyba v delicce nebo v cem ??? Muzete mi poradit nejsem kdovijaky profik.
Citace:
Původně odeslal Raad3k
zdravim, ja mam podobny problem s pretaktovanim u FI verze zakl. desky
Kdyz nastavim FSB 300, HT x3 a pameti 100 (realnych 150MHz) vse je v pohode. Ale kdyz tam nastavim FSB 300, HT x3 a pameti 133 (realnych 200MHz) deska ani neskrtne. Nevim jestli je chyba v delicce nebo v cem ??? Muzete mi poradit nejsem kdovijaky profik.
Při přetaktování procesoru se frekvence pamětí mění - nelze ji napevno "zmrazit". Pokud máš paměti DDR400 (takt pamětí 200MHz) a externí frekvenci procesoru zvedneš z 200 (standard) na 250MHz, budeš muset změnit Max Memclock na 166MHz abys paměti provozovali na 200MHz (4/5 z 250MHz je 200MHz).
víc se dozvíš na http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=1
Citace:
Původně odeslal syslik
Přiokud přetaktování procesoru se frekvence pamětí mění - nelze ji napevno "zmrazit". Pokud máš paměti DDR400 (takt pamětí 200MHz) a externí frekvenci procesoru zvedneš z 200 (standard) na 250MHz, budeš muset změnit Max Memclock na 166MHz abys paměti provozovali na 200MHz (4/5 z 250MHz je 200MHz).
víc se dozvíš na
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=1
Tohle presne sem delal ,ale mam problem ze pri nastaveni Max memclock 133 se mi kouse deska. Pokud nastavim 100,166,200 je v pohode ale tech 133 vzdy zamrzne deska jakmile je nastavim klidne i na defaultu