Mam velkou prosbu, potřebuji poradit ohledně směrových mikrofonů - ať už typ "puška" nebo typ s parabolou. Intenzivním googlováním jsem nic nenašel. Neměl byste někdo tip na nějaký slušný odkaz o této problematice? Předem díky.
Printable View
Mam velkou prosbu, potřebuji poradit ohledně směrových mikrofonů - ať už typ "puška" nebo typ s parabolou. Intenzivním googlováním jsem nic nenašel. Neměl byste někdo tip na nějaký slušný odkaz o této problematice? Předem díky.
Obcas chodim na yukon.cz , takze vim, ze tam neco takovyho nabizej
http://www.binox.cz/yukon/cze/catalo...hone-yukon.htm
Sam nema zadny zkusenosti, ale vygooglit se toho da dost. Otazka je, k cemu to konkretne chces.
Nasel jsem toho dost a btw. clovek by se divil kolik je u nas "spy" agentur...
Takze pokud dobre chapu, tak hledas info o teto kategorii mikrofonu? ... pak zakladne najdi najdi typy menicu, a podle toho zjistis, jakou maji smerovou charakteristiku, a dale te to uz povede, muzes zacit trebas s kapacitnima, ty jsou sakra smerove (Osmickova charakteristika), a dnes se pouzivaji v 90%
Tak např:
www.sennheiser.com
www.akg.com
Dekuji za vsechny odkazy, ale to me vubec nepomuze. Odkazy na hotove vyrobky vubec nehledam, ale teorii, jak tyto mikrofony pracuji. A ani mi moc nejde o samotny menic, at uz s ledvinkovou nebo osmickovou ci jinou charakteristikou. Zajima me spis, jak funguje typ "puska" - dlouha roura s otvorem, popripade nasazeni v parabole. Na toto tema jsem nic na CESKYCH strankach nenasel. :?Citace:
Původně odeslal Arteee
Smerovost menicu je dana jejich radem, na to se muzes kouknout treba do takove tluste bichle od prof. Skvora - Elektroakustika, a co se tyce smerovejch mikrofonnich aplikaci, urcite to nekdo od nas ze skupiny bude vedet, jestli jses z Prahy tak si k nam skoc na fakultu (CVUT-FEL, katedra Radia, Akustika) ;-)