Mám desku s čipsetem 845GV + ICH4 podporující L2 cache 512MB {oprava: 512KB}. Lze do ni strčit Prescotta, který podporuje 1MB vyrovnávací paměti druhé úrovně? (socket 478)
Díky!
Printable View
Mám desku s čipsetem 845GV + ICH4 podporující L2 cache 512MB {oprava: 512KB}. Lze do ni strčit Prescotta, který podporuje 1MB vyrovnávací paměti druhé úrovně? (socket 478)
Díky!
myslím že podpora jádra 90nm začíná až u i865 takže nemůžeš
Myslim, ze nektere zakladni desky s timto cipsetem umoznuji pouziti Prescotta. Jde o to, jestli to plati obcne...
no a jakou máš desku ???
Takto staré desky nemají vhodně koncipované napájení. Takže Prescott P4 v nich chodit nemůže (určitě ne dlouhodobě). Prescott Celeron by mohl.Citace:
Původně odeslal Czestmir
To s tym napatim je pravda inak keby si dodrzal napajanie tak by to slo.. skus intel je v zaruke :)
Deska ma extra napajeci 12V konektor pro procesor. Takze by to mohlo jit?
ježiši tak mi pověz co je to za desku a já ti to řeknu hned :roll:Citace:
Původně odeslal Czestmir
nechcu byt hnidopich ale velikost L2 512MB :eek:
nejsou to nahodou kB??
To bude asi nejaky novy model ;DCitace:
Původně odeslal Strby
Czestmir: Napis sem vyrobcu a typ dosky, inak to cele zmazem, lebo je to uplne o nicom :!:
Uz nebudeme potrebovat RAM? Ale to jadro bude asi dooost velke. :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal Strby
No je s vama kluci strasna sranda.
-Samozrejme ze se jedna o 512KB
-motherboard je Advatech PCA-6186
DataSheety a Manualy jsou na advantech.com.
http://www.advantech.com.tw/estore/p...PCA-6186_B.jpg
bože co je to zač :eek: :-o takovou desku vidím poprvé :o .
No rozsudek zní: podporuje jen 128/512Kb L2 takže prescott tam nepojede. Máš to napsaný v manuálu.
No ja prave potreboval vedet jak se to bude chovat, kdyz do karty, ktera podporuje 512kb L2, stricim prescotta. Ostatne, budu si to moci brzy vyzkouset sam...
Pozn:
cist jeste umim a to proc jsem hned neuvadel o jakou desku se jedna je myslim ted docela zrejme ne? 8-)
SBC - Single board computer...Citace:
Původně odeslal XPM
Podla datasheetu (z http://www.advantech.com/Products/Mo...del_id=1-8NFKT) tam ide P4 do 3,06GHz, Celeron D do 3,06GHz a Celeron do 2,8GHz, cache do 512KB a FSB 400 alebo 533MHz. Divne je to, ze v tom datasheete je PCA-6186-B...
dodatek k dodatku: až toho prescotta odpálíš tak mi ho pls pošli do výstavky. Má totiž jiné, menší VcoreCitace:
Původně odeslal Czestmir
Preco by mal nieco odpalovat? Skus si precitat nieco o tom, ako funguje napajanie CPU od Slotu 1... A podla datasheetu to jadro Prescott podporuje (Celeron D).Citace:
Původně odeslal XPM
Dle mého by tam určité modely Prescotta jet mohly. chce to zkusit.
Alebo sa spytat na tech supporte.
BTW ako moze doska nejako priamo podporovat/nepodporovat danu velkost L2 :?:
tady ani tak nejde o cache ale spíše o napájení.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
ale jinak nevím jak u P4, ale u P3 nějaké takovéto výstřelky s cache byly