Je lepsi Audigy nebo je lepsi pouzit integrovanou zvukovku co ma DFI Lanparty Ultra-D?
Printable View
Je lepsi Audigy nebo je lepsi pouzit integrovanou zvukovku co ma DFI Lanparty Ultra-D?
Jasne ze audigy :!:Citace:
Původně odeslal Koutas
A v pripade ze mam SB 5.1 Player nebo integrovana na Epox 9npa+ ?? co byt better ?
Obecně je přeci skoro vždy lepší ext zvukovka, protože na 90% to co je integrovaný, není zvukovka v pravém slova smyslu, ale jen kodek.
patri mezi tech 90% i ALC 650 se SoundStormem? nebo je v tomto pripade lepsi volbou jak Audigy 2 pri pozivani pouze stereo zvuku prez digitalni vystup na polech MP3?Citace:
Původně odeslal Arteee
je jasne ze na hry vitezi Audigy, ovsem je opravdu takovy rozdil mezi integrovanou zvukovkou a externi/PCI pri digitalnim vystupu?
Tak to uz je o niecom inom !Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Sound Storm je pri vyvedeni cez digitalny opticky vystup asi jedno z najkvalitnejsich zvukovych rieseni vobec a urcite je to kvalitnejsie ako Audigy 2 cez SP/DIF !
Ak by si ale pouzival Sound Storm iba cez analogovy vystup tak by si to na HUDBU mal to iste ako na tych 90% ostatnych dosiek lebo Sound Storm pouziva ako D/A prevodnik kodek Realtec 650/658 a to je nic moc :? ...
Preto som si aj ja kupil Audigy 2 lebo nemam repro s digitalnym vstupom :|
Prijemne si me potesil, ted nemusim "vyhazovat" nekolik dalsich tisic za novou zvukarnu viz. http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=86155 ale nahamounit penizky na kvalitni stredak a dva satelity na filmy.Citace:
Původně odeslal hyde21
Diky za tvou odpoved a ted si uz jen vyzkousim a otestim ruzny verze ovladacu na ten soundstorm.
Je nutné rozlišovat účel, pokud se budem bavit o digitálním výstupu, tak to jsme zas jinde, a tam integrovaný zvukovky nemají kde tratit, krom horších IO třebas, ale původně byla řeč o analog, ne?
Tedy moje odpověď byla myšlena pro využití analogových výstupů.
Ano ale ide o to ze Sound Storm je aj cez analog lepsi ako iba samotny kodek ....Citace:
Původně odeslal Arteee
Mozno nie je kvalitnejsi cisto ZVUKOVO NA POSLUCH ako samotne iba integrovane kodeky, lebo pouziva ako vystup ten realtek ale zasa mas s nim 0-5% zatazenie CPU pri hrach, pocuvani hudby alebo pozerani DVDcok s DD a DTS co nikdy nebudes mat iba s obycajnym samotnym kodekom :arrow:
Mal by som jednu otazocku.
Mam integr. zvukovku, a ked si pustam Mp3 v 128Kb/s,
tak ta kvalita subjektivne nieje nic moc.
Resp. vo vyssom pasme je to hnus. :?:
Je problem v tom ze je to nahrane v nizkej kvalite, alebo to robi zvukovka, a keby som si kupil externu tak by to znatelne pomohlo??
a co keby si vyskusal prehrat napr audio CD alebo ine subory z mensou/ziadnou kompresiou? v tomto pripade je totiz tazke najst vynnika :)
cauky mam takovej dotazek ...zapojil jsem si nedavno repro Logitech Z-5500 pres optickej kabel a dal sem to do Sound Stormu ...co sem cetl tak nekdo tu psal ze je to jedno z nejkvalitnejsich zapojeni... pres Audigy by toa si bylo lepsi ale nemam tam optickej vystup...
jeste by me zajimalo zda opticky kabely jsou stejny nebo se mohou lisit i do kvality...mam znacku Bandridge (stal 400,- 1,5m)
a jeste jeden dotazek co je dle vas narocnejsi na CPU ten soundstorm pres optiku nebo ta audigy?
trosku lamovska otazka jen me zajimalo zda kdyz je to pres optiku zapojeny zda to treba vytezuje min ...ale to asi bude stejny :-)
No rozdil v kvalite tech optickejch kabelu urcite bude ale fakt malej imho, ne takovej jako kdyz koupis cinch kabel za 50 nebo za 500...
Mám od pátku MSI K8N SLI-Platinum, která obsahuje SB Live! 24-bit a z minulého PC mi ještě zůstala SB AUDIGY 1..... a teď mám dilema kterou si tam nechat....
Další karta další spotřeba a zapbrané místo :(
SB Live! 24-bit nehraje špatně (mp3 - rozdíl jsem nepoznal) ale ve hrách když zapnu HW3D+EAX tak je to takové divné.... ale podpora by tam měla být.... Anejvíce mě štve, že nefungují regulátory výšek a basů.... je někde problém v ovladačích a nebo je to vlastnost téhle zvukovky?
SB Live 24 urcite nema EAX4 jako Audigy, kdo-vi jestli cast tech efektu nepocita CPU (horsi kvalita, vetsi zatez). Asi se budu muset nekde blizeji podivat co je ta SB Live24 zac, ma vubec neco spolecneho s EMU10K?Citace:
Původně odeslal DAFER
No podporu EAX ma to jsem se dival na stranky creativu je to verze 3.0 to snad staci ne? ale jak rikam ten zvuk mi prijde takovej plochej divnej a kdyz hraju treba Morrowind tak ikdyz mam o pulnoci stazene zvuky na min. tak sem tak kdyz mi nekdo sekne do stitu tak se ozve ohlusujici rana jako by vybocovala z celeho natsvaeni zvuku apod.Citace:
Původně odeslal Caleb
Dnes jsem si stahnul nejnovejsi ovl. tak uvidim..... akorat nechapu tu regulaci tech basu a vysek..... proc to nejde?
Tk ajsem tam hodil zpět tu moji starou dobrou AUDIGY 1... co se týče přehrávání audia a mp3 rozdíl nebyl poznat (nepočítám nemožnost měnit basy a výšky) ale ve hrách se zapnutým EAX jsem rodíl slyšel s LIVE! 24-bit to bylo jakési ploché dunivé se zesílenými zvuky okolí ale zbraně jsem téměř neslyšel..... s AUDIGY už to vypadá OK.
Jo ta Live! 24-bit jinak opravdu CPU téměř nezatěžuje a kdybych neměl tu AUDIGY tak je to super zvukovka :) myslím integrovaná :)