MSI MS-6340 - nahodne poskodenie dat?
Uz dlhsie sa mi tu vala jedna doska MSI MS-6340, ktora ma velmi zaujimavy problem.
Po zapnuti sa vacsinou tvari celkom normalne, ale po chvilke behu zacne robit vselijake blbosti. Zamrzne, zobrazuje blbosti alebo sa resetuje. Duke Nukem 3D po chvili behu bud zamrzne alebo padne s chybou "unexpected interrupt". GoldMemory sa niekedy ani nespusti (general protection fault). Niekedy sa spusti a vtedy sa chvilu tvari, ze je vsetko OK, ale obcas sa objavi zhluk chyb v pamati, pricom to niekedy padne (general protection fault alebo invalid opcode). Blbosti to robi aj v BIOSe a pri POSTe.
Cim je to dlhsie zapnute, tym to viac blbne - az je problem aby sa vobec inicializovala grafika. Ked sa to necha vychladnut, tak to ide zase lepsie.
Pripada mi to cele ako keby dochadzalo k poskodeniu dat resp. adresy na zbernici - tomu by nasvedcovalo aj to, ze to vypisuje obcas blbosti.
Kondenzatory nie su nafuknute, napatia (CPU a 3,3V) vyzeraju dobre. Skusal som aj napriek tomu vymenit dva velke 3700uF (dal som tam 2x 2200uF) na napajanie CPU a este aj 2700uF a 1000uF na 3,3V, ale nepomohlo.
Chipset dost pecie, ale to vyzera byt na KT133 normalne. Ked som pridal ventilator, tak to blbne trochu menej...