Prosím o radu jaký zvolit čipset pro AMD Duron okolo 1GHz,jestli SiS nebo VIA.
Mám GK ATI Radeon 9200SE,rozhoduji se mezi VIA KT400 a SiS 746FX.
Je to na starší počítač.S čím jsou menší problémy s RAM.
Děkuji všem za odpověd.
Bobes
Printable View
Prosím o radu jaký zvolit čipset pro AMD Duron okolo 1GHz,jestli SiS nebo VIA.
Mám GK ATI Radeon 9200SE,rozhoduji se mezi VIA KT400 a SiS 746FX.
Je to na starší počítač.S čím jsou menší problémy s RAM.
Děkuji všem za odpověd.
Bobes
Teď doufám, že za tuhle odpověď taky něco neschytám, protože bych tu něco určitě našel, ale jsi nováček... V kostce - co do vybíravosti víc záleží na konkrétní desce než na chipsetu (kde je třeba známo s čím to obecně nejede, u desky je to pokus-omyl-ptaní se ostatních). U SiS 746 máš na výběr bohužel jen mezi ECS a MSi. Z VIA a SiS bych vybral SiS, sic jsou "i " mnohem lepší desky než ECS.
Jestli resis kompatibilitu deska+pameti, tak je vzdy nejlepsi se podivat na web vyrobce, kde je vetsinou uveden seznam podporovanych pameti. Jinak zaujate budu zde doporucovat desku s chipsetem SIS. Obecne ti ale bude dobre fungovat cokoli...
No taky se přidám a zaujatě doporučím SiS, ale objektivně musím varovat že ECS / PCChips nejsou zrovna oc-friendly desky. Jinak co se týče těch pamětí, tak u SiSu sem eště nezažil problém, jak je na tom via nemám přehled.
SiS je v pohode a ECS to umi se SiSem kupodivu nejlip :wink:
Sis už nikdy je to taková zdechlina vem si radší viu fakt mám ted sis ta přenosová rychlost je strašná ale je pravda že semi ješte neporouchala nic kompatibilita je v pohodě akorát ta rychlost
jaká přenosová rychlost?