sdílení netu: router a 5 PC
mám jednu veřejnou IP adresu z Chella, a chtěl bych pomocí routeru sdílet internetové připojení do 5 PC, ale většina routeru má jen 4xRJ-45. Akorát SMC Barricade se delá s 8mi, ale prý není moc dobrý.
Hledal jsem na fóru, ale asi nikdo za routerem tolik PC nemá. šel by použít nějaký kvalitní 4portový router společně s ještě nějakým 5portovým hubem/switchem? Jak ho připojit k tomu routeru? Fungovalo by toto:
(Cable) veřejná IP adresa ----> router ----> switch ---> 5PC
nebo můžu třeba 2 PC píchnout rovnou do routeru?
edit: pokud ten router nemá autodetekci, tak musí být kabel mezi ním a routerem křížený?
díky za pomoc :-)
Re: sdílení netu: router a 5 PC
Citace:
Původně odeslal Rob
Akorát SMC Barricade se delá s 8mi, ale prý není moc dobrý.
ja ho mam, a zatim snim nebyl jedinej problem. Takze otazka: proc neni moc dobry?
Citace:
Původně odeslal Commander
Citace:
Původně odeslal Rob
ja ho mam, a zatim snim nebyl jedinej problem. Takze otazka: proc neni moc dobry?
podle diskuze na Czechcomputeru se pry nektere kousou, ale nevim, je za dobre penize, takze jsem nad nim uvazoval,
BTW, jaky router byste doporucovali, me se libi Ovislink za nejakych 950kc , ale myslim ze nema Firewall, nejkvalitnejsi by byl asi Linksys. Nejlip vybaveny mi prijde Edimax, ale kvalitou nevim, mel jsem edimax HUB a docela pekl.
Citace:
Původně odeslal Rob
Citace:
Původně odeslal Commander
Citace:
Původně odeslal Rob
podle diskuze na Czechcomputeru se pry nektere kousou, ale nevim, je za dobre penize, takze jsem nad nim uvazoval,
BTW, jaky router byste doporucovali, me se libi Ovislink za nejakych 950kc , ale myslim ze nema Firewall, nejkvalitnejsi by byl asi Linksys. Nejlip vybaveny mi prijde Edimax, ale kvalitou nevim, mel jsem edimax HUB a docela pekl.
jo je, za ty prachy a ma jeste printserver.
Je fakt ze net se semtam hryzne, ale to davam za vinu modemu na kabelovce, protoze restart routeru nic neresi, modemu jo.