-
Nastaveni pisma na LCD
Ahoj, koupil jsem si LCD-cko Viewsonic 192VX a potrebuji poradit jak vyladit pismo? To velke jeste jde, ale to male je rozmazane a spatne se cte? Monitor je 19 v nativnim rozlisenim 1280x1024, nejake utility na zlepseni obrazu jsem nasel, ale porad to neni ono. A nevite jeste nahodou jak se da globalne zvetsit pismo v programech? Ve windows to mam stejne male jako na me 15 CRT. Mate nejaky tip, radu, predem dik
-
zkousel ses pohrabat v nastaveni zobrazeni ( na plose pravym tl. mysi )?
-
Re
zkousel, ale zadny valny vysledek, to male pismo cca 4-5 mm velke, je takove rozmazane=jakoby spatne doostrene
-
a nemas zapnuty ClearType? ... ve vlastnostech zobrazeni, zalozka vzhled, efekty
-
Ice
diky za tipy, uz jsem si zvetsil pismo a je to ok, ale kdyz se podivas do nabidky zobrazeni-vzhled. Tak napriklad text jestlize vyberete.... nejde mi to pismo zvetsit? Ostatni jsem si posteloval nabidky ikony a tak ale tohle ne a ne zvetsit?
-
Moje LCD ma v OSD menu polozku "SHARPING" - ostrost. Mam tam 5 stupnov ostrosti. na stupni 5 je text rozmazany, tak ze sa neda v nativnom rozliseni citat.
Check that.
-
BTW ako mas monitor pripojeny? DVI alebo VGA? Mozno je chyba tam.
-
Ten isty problem som mal aj ja ale vyriesil som to Auto nastavením , smozrejme pokial taku moznost na monitore máš , inak maš asi zle nastavený kontrast
-
mě na lcd původné písmo taky nesedělo, při zapnutém ClearType bylo z jedné strany zelené a z druhé červené, tak sem si stáhl nějakou utilitu snad "ClearType manager" kde se dá volit způsob vyhlazování aj, nakonec jsem se ale vrátil z "ClearType off"....
-
...na doladenie ClearType som pouzil ClearType Tuner PowerToy
http://download.microsoft.com/downlo...5aad/setup.exe