Skúsenosti s CF SD E3 a USB2.0 čítačkami
Hm, tak ja mam kartu SanDisk Extreme III 1GB a zatial ziadna slava. Ale zda sa mi, ze to brzdi bud samotny radic, alebo citacka. Zatial kolegova citacka PQI dala o 1,7MB/s lepsi vysledok, ale bola zapojena zpredu. Skusim tam dat aj moju, ze co to spravy. Inac vysledok nic moc, okolo 7-8MB.
EDIT:
Tak testol som kartu dvoma citackami. A vysledok ma moc nepotesil.
Karta je uz spominana SanDisk Extreme III 1GB, den stara. Komp na ktorom som to testoval je HP Compaq dx2000 MT (P4 2,8GHz, 512RAM, 7200rpm disk), a citacky boli zapojene na predny panel, pricom na komp niebolo zapojene ziadne ine zariadenie. Ovladace pre USB radic su klasicke tie, ktore si XP nahodili. System ma SP2 + vsetky aktualizacie. Ako testovaci subor som si zvolil 706MB film, kopiroval som ho s Total Commanderom 6.52 ktory vraj ma uz aj nejaku optimalizaciu pre flash diskove zariadenia. Odaje som prepocital z kbytes na MB.
Citacka #1: PQI Travel Flash Multi-slot card reader USB 2.0
zapis: 7.52 - 7.91 MB/s
citanie: 8,13 MB/s (konstatntne)
Citacka #2: iTec, u predajcu (VO) v systeme uvedena ako PQI
zapis: 5.66 - 5.86 MB/s
citanie: 6.78 MB/s konstantne
Tak ko sami vydite, ziadna slava, na to ze karta ma udavanych 20 MB/s. Teraz este treba zistit co to brzdi, ale vyzera to prave na citacky. Hlavne v tom druhom pripade :( . Skusim to este testnut na dalsich kompoch. Doma som si zatial USB2.0 radic nenamontoval na USB 1.1 to nema zmysel skusat. Ked s tym iTec-om budu vsade tak hrozne vysledky, tak ide na reklamacku, ma uvadazne ze kopiruje rychlostou az 480Mb/s co je 60MB/s takza ledva zvlada 10% udavaneho vykonu.
PS: Nema niekto v BA este nejaku inu citacku? :)
PS2: Ake mate citacky? Zaujima ma hlavne ta tvoja ShanDo.
EDIT2:Spravili sme testik aj na kamosovom kompe (tiez HP, podobny model) a vysledky rovnake. Tiez sme otestovali jeho kartu Apacer 256MB (ziadna fast verzia, obycajna lacna karta), a na mojej citacke dal to iste maximum co ja, a na jeho citacke cital okolo 7 - 7.5 MB/s, co sa mi zda byt super na taku kartu. Docela sa to priblizuje ku U2 a podobnym kartam. Na druhej strane skusali sme iba zapis a citanie jedneho velkeho suboru a nie random acces, random write. Tam uz asi budu tie vysledky horsie (ale mozno nie :) ).