Problém se záklapkou u dispeje notebooku.Jsem z toho zoufale
Zdravím jen se chci optat na malou drobnost ale moc byste mě pomohly když mě odpovíte.
Když otevíráte notebook pridržujete tu část s klávesnicí
a jednou rukou otevíráte dislplay který držíte ve středu.
To je asi nejčastější,a dělá to tak nejvíce idí.I já to tal dělám protože to mám v tom středu širší,takže se to líp chytá.
Ale už jsme párkrát dost zatlačil tu záklapku co je veprostřed málem jsme ji ulomil málem u teď nedávno koupeného levnýho notebooku.
A hlavně by mě zajímalo když zavíráte displej ke klávesnici tak necháváte zaklapnout víko že na něj tlačíte,nebo stejně jako když display otevíráte tak zatlačíte na pjistku,tedy to psouvné tlačítko a pak jej zavřete lehce?Tlačíte na tu pojistku když to zavíráte,stejně jako když se to otevírá?Já jen že můj starý lehce zkorodovaný Compaq,kterej mě častokrát půjčovaly příbuzný jsem to u něj nedávno ulomil tu pacičku veprostřed která je spojená s tím spovuvným tlačítkem tou pojistkou.Je starý asi 4roky a otevíral jsem jej za střed a zavíral zaklapnutím displaye.Teda jsem tu pojistku posouval jen při otevírání ale ne už při zavírání.
A ono za ty roky jsme to udělal hodněkrát,takže by mě zajímalo jak vy na to?
Jak to děláte vy máte-ly záklopku ve prostřed jak otevíráte a zavíráte?
Prosím,malinká drobnost..
Chtěl jsem se ještě optat-to zavírání je OK a chápu tomu,prostě to normalně zavřu a nechám zaklapnout.Dokuď to nedocvakne.
Ale při tom otevírání já tam mám posuvnou pojistku.Tedy veprostřed to posunu tu posuvnou směrem do prava tím se to uvolní.
Když jsem četl návod ve kterém uvádějí že:
Odšoupněte posuvnou pojistku a pomalu za střed otevírejte displej.
Tak tam když já odšoupnu pojistku a otevírám displej mě vadí ta pojistka.
Tedy:jak by se to mělo dělat?Vím že to zní bohžel dosti blbě,ale prosím jak správně na to?
Mám ji odsunout a chytit za střed kde je ta pojistka?Tam mě ale trochu přakáží bojím se že se časem vyvyklá nebo nějak poškodí,nalomí.
Nebo mám pošupovací pojistku odšoupnout a pak to držet někde jinde?
Moc bych prosil o radu při tomto blbém a triviálním dotazu.
Dík za případnou poradu a za schvívaost v moji blbosti.