Dneska si jdu pro tuto mechaniku a někde jsem četl, že už umí zkontrolovat kvalitu zápisu na DVD. Nevíte někdo jak se to provádí příp. jakým programem, nebo stačí nějaký odkaz, kde to popisují. Předem velice děkuji.
Printable View
Dneska si jdu pro tuto mechaniku a někde jsem četl, že už umí zkontrolovat kvalitu zápisu na DVD. Nevíte někdo jak se to provádí příp. jakým programem, nebo stačí nějaký odkaz, kde to popisují. Předem velice děkuji.
nero cd/dvd speed -> extra -> disc quality test
Nahod prosim potom nejake testy, taky na ni mam zalusk.
To magnetique: díky, funguje mi to jen u CDček ale u DVD se "nevysvítí" to spouštěcí tlačítko. Asi by to chtělo nějakej novej firmware. Pokud někdo máte link na ověřenej firmw. předem díky.
skus niektory z tychto:Citace:
Původně odeslal Weber
http://www.micheldeboer.nl/firmware/3540.html
ja na mojej 3520 pouzivam firmware od "Liggy And Dee" a som max.spokojny
To magnetique: díky, ale bohužel se v těchto názvech ( including Bitsetting, Riplock removed and RPC1, Ritek DL Support) nevyznám, tak nevim který si vybrat.
Zkusim ti trosku pomoct:Citace:
Původně odeslal Weber
* bitsetting - u DVD+R medii jde nastavit, aby se po vypaleni tvarily jako klasicke v tovarne lisovane DVD-ROM, zlepsuje to kompatibilitu s nekterymy DVD prehravaci
* riplock - je omezeni rychlosti extrakce obsahu DVD za ucelem jeho dalsiho vypaleni (tzn. ze kdyz si budes chtit udelat kopii DVD filmu, bude to trvat hodne dlouho)
* RPC1 - mechanika je nastavena tak, ze nema omezeni pro zadny region, takze na ni muzes prehrat DVDcka odkudkoliv ze sveta
* Ritek DL neni nic jineho nez podpora pro Dual Layerova media od vyrobce Ritek
To Zilla: vysvětlení jak z čítanky - díky :surprised: :idea:. Tak to jsou přidány (odstraněny) samé "životně" důležité funkce. Akorát mi tam ještě chybí ta kontrola kvality vypálení DVD. Ještě mám jeden dotaz i kdy je to mimo původ. otázku: jakým prog. provedu tu změnu firmware? U základovky i mé obstarožní GK to provádím bez problémů ale CD / DVD mechaniku jsem ještě nezkoušel. Předem díky.
to weber:
stiahni ten LD3540_1W2, v zipku su dve execka, oba su rovnake firmware, ale jeden z nich nema odstraneny Riplock z toho dovodu, ze ak chces sledovat film aby si pritom nebol ruseny mechanikou, druhy Riplock nema, cize mozes stahovat filmy naplno
staci to execko spustit a dat "flash" potom daj vediet ci ti pojdu uz aj tie testy kvality
hm tak jsem nahodil tu 1.w2 verzi ale test porad nejde spustit
neni to ovlivneny verzi cd-dvd speed? mam 3.70
jo tak staci stahnout novejsi verzi v 3.80 to slape :)
To magnetique, Nicx: Tak jsem tam dal firm. 1W2 a nainstaloval novej cd-dvd speed 3.80 a jak píše Nicx, už to maká. Ještě jednou díky.
V nějaký recenzi tuto mechaniku zkoušeli na čtení poškrábaných CD / DVD ? a oproti 3520 si dost pohoršila, to teda nechápu, když je skoro stejná jako 3520.
Tato mechanika ma oproti 3520 novsiu optiku a preto zapisuje 8x DVD DL a rychlejšie cita DVD +/-RW aj +/-DL .......Citace:
Původně odeslal Weber
Kvalitou zapisu je sice rovnaka ako 3520 ale asi to rychlejsie citanie tych RW a DL medii jej ubralo na kvalite citania poskodenych CD a DVD ........ :?
Co uz ziaden produkt neni dokonaly :|
njn.. jenze chybovost pri cteni se da vyresit firmwarem... tzn. sel jsem do ni... a prozatim slape jak hodinky..