Mate niekto skusenosti? Je to iba dalsi komercny tah alebo to skutocne znizi teplotu procaku oproti striebornym pastam?
Printable View
Mate niekto skusenosti? Je to iba dalsi komercny tah alebo to skutocne znizi teplotu procaku oproti striebornym pastam?
ja by som povedal ze striebro ma lepsiu tepelnu vodivost ako zlato
Zlato opravdu ma horsi tepelnou vodivost nez stribro. Rek bych ze marketing pracuje ;D
zlato ma dokonce horsi tepelnou vodivost nez měď, ale nechapu proc nevymysli neco na bazi uhliku
W/m*K
silikon 141
hliník 247
zlato 315
měd 398
stříbro 428
uhlík 25 až 470
diamant 2500
Cože ??? Zlatou pastu jsem ještě neviděl...... :oops:
...presne tak len marketingovy tah na ludi ktori neovladaju chemiu :evil:
No, mozna spis fyziku, ale jinak samo souhlas..
To by bolo brutal, diamantová chladiaca pasta na 5 procesorov za cenu prevyšujúcu samotný procesor... :wink:Citace:
Původně odeslal Rob
Mali by robit este platinou a iridiovu ;D Staci napisat na obal, vnutri moze byt obycajna pasta za 50 korun ;D
s tim uhlikem by to asi slo ale treba by to nebylo stale. treba by to oxidovalo nebo meni lo nejak chymicke a fyzikalni vlastnosti :/ tezko rict a cisty uhlik nebude taky zadara :)
Co si ty vyrobci nevymyslej, to se nasmeju az v obchode uvidim Arctic Gold III ;D
No jo, někdo chce mít všechno nejkvalitnější, někdo zase nejdražší... :roll: :| :wink: :lol: dobře jim tak :lol: 8-)
grafit zase tak drahej neniCitace:
Původně odeslal Glottis
To je pravda, rozdrtit tuhu a smatlat dohromady se silikonem...Citace:
Původně odeslal jaab
Ale tady jde nejspíš o tu krystalickou strukturu, takže když použiješ grafit místo diamantu (uhlík jako uhlík ;D) tak to asi stejnej efekt mít nebude... ;)
2Marty: nejsem si jist - nijak zvlast tomu nerozumim - ale treba pri obrabeni kovu se k chlazeni pouziva nejaky smesi oleje a grafitu.
doufam, ze nekecam
edit: ale tam jde mozna spis o treni
tak to by se jim asi prodrazilo :) co sem zatim videl tak tpri obrabjeni kovu trebna soustruh a frezi tak olejova emulze. olej s vodou.
ten uhlik nebude drahej ale asi zalezi na cistiote a strukture :)
stříbro 428
uhlík 25 až 470
kdyz tam nadrtis tuhu nebo cerny uhli :))))) tak to bude asi levne ale bode to horsi nez kdyby si tam naplival
zeezo je take levne ale ciste zelezo :) ajajajaj
ne, uz jsem se na to ptal, to musi byt specielni grafit, a nejspis bude drazsi nez zlato
zlato je totiz jeste docela levne 500mg v 99,9% prasku stoji asi 13000kc a treba 200mg Iridia jsem videl za 27000kc ;D
mno jo to jsou lidove ceny :)
ale vem si jak musi byt zmaknuta vyroba monokrystalickeho kremiku !! cistita nekolika devitkova. bezchybna struktura. to musi byt uz sakra vymakane aby se to vyplatilo :)
NEkde v chem. tabulkach byla na 1 miste Ag, 2. cista( laboratorni?- musel bych najit ty tabulky) Cu - jen nepatrne horsi nez Ag, 3 Cu
no i kdyz takovy chladis ze stribra hmm :)