-
Partition type: BAD
Prosím o radu. Najednou se mi nějak zbořil disk.
Vyměnil jsem 40-ti žilovou kšandu od DVD za 80-ti žilovou a začaly problémy! NECHÁPU!
Win někdy začnou někdy nezačnou bootovat, každopádně nikdy nenastartují úplně a přijde restart. Pořád dokola. V jiným počítači je disk normálně čitelný, takže mám zálohy a dokonce DriveImage.
PartitionMagic ale hlásí jakousi chybu a já nevím, jak to opravit. Pls radu, jak tu partition celou shodit, a znovu rozdělit disk a naformátovat???
http://www.volny.cz/malli/pm/PM8.gif
-
a proc to davas do operacnich systemu? :roll:
jinak na te nove ksande jeste neco mas? zkusil si tam dat jinou ( trebas je poskozena ). mas spravne naswitchovany mechaniky ( 80zilovy kabel ma jednu zilu prerusenou narozdil od 40 ziloveho ). atd atd...
-
A není vadnej ten kabel? Když tam dáš jinej nebo zpátky ten 40ti žilovej nepoběží to?
-
Ten kabel je urcite vadnej, delal sem si sam kulatej z plochyho 80ti zilovyho..vice nez dva roky jel ok ale pak po jedne vymene uz nechodi..asi se to nekde zlomilo...disk blbne a odmita se rozjet...mozna je tohle tvuj problem...dej jiny kabel a uvidis...Nak
-
No, asi sem to nepopsal úplně dobře. Disk je společně s CD-ROM na jedný kšandě, DVD je na druhý kašndě (to je a nová)
Disk blbne, i když je všechno ostatní odpojený, a hlásí chybu i v jiným počítači. Divný je, že se z něj jde číst i zapisovat na něj. Jen nejde "obsloužit" v partition magicu. Nejde spojit 2 partition, zformátovat atd. Ta kšanda možná způsobila, že kleknul, ale teď už přes ní nejde. (vlastně ani nikdy nejel, tu jsem dával k DVD)
Fakt nevím, co s tím.
-
a zkousel si dat trebas chkdsk abys zjistil, jestli nemas jenom poskozenou partition? btw to ze to nejde v pqmagicu neznamena, ze to je spatne!
-
No, chdisk jsem nezkoušel... jen komplet scandisk, ten nenašel nic. V partition info v pqmagicu vyskočilo hlášení asi 5 chyb, jenže nevím, jak a kde to opravit, když se k tomu v partinon magicu nedostanu.
-
v tom pripade dej v cmd chkdsk /f
-
Tak bohužel, vše proběhlo a žádnou chybu to nenahlásilo... vše při starém.
EDIT:
Tak jsem na to pustil TestDisk a GetDataBack... a najednou se to rozběhlo. Místo BAD Partition se objevily dva původní oddíly. Musely se zformátovat, ale disk čte i zapisuje. Vrátil jsem tam image disku, ale při opravě oper. systému z CD (Win XP SP2) mi to hlásí, že nelze přečíst soubor ten a ten, prostě všechny....