chcel by som sa opýtať či niekto nemá skušenosť s týmto programom.je to simulátor DOSu na WINXP na bázi Linuxe.ako to funguje a či na tom fungujú aj DOS hry.
Printable View
chcel by som sa opýtať či niekto nemá skušenosť s týmto programom.je to simulátor DOSu na WINXP na bázi Linuxe.ako to funguje a či na tom fungujú aj DOS hry.
ja bych spis rek ze je to emulator dosu ktery bezi ve windows, v linuxu, v macos x a buhvi v cem jeste :) ale to je jedno...Citace:
Původně odeslal Lord Skullhead
kdysi sem ho zkousel a je docela dobrej ale kupodivu muze byt narocnejsi na hw coz me trosku prekvapilo ale v dnesni dobe to neni problem ze :) (napr. na celeru 400 se v nem nektere hry muzou cukat... sranda ze :) )
Je to emulator DOSu, ale HLAVNE dosovskych her, provozuju ho uspesne pod linuxem a obcas pod Win, ale jak rikam, je ladeny hlavne pro hry ....
alternativou je potom dosemu, ale to asi neni tak moc na hry. ikdyz duke3d sem pod tim kdysi rozjel :-)
na mnoho her jeste muzu doporucit scumvvm http://scummvm.sourceforge.net/ :-)
scummvm je jestli se nepletu "emulator podhoubi" pro stare lucasovy adventury, postavene na scummvm enginu, ale nic. jinak k vykonu dosboxu, tak u me to bylo zhruba tak, ze na 2200+ se to chovalo zhruba jako 386sx25, takze napr u sshocka jsem musel masivne "vyhazovat cykly", taj z optimalnich 25-30fps prejit tak na 5fps, aby to aspon bezelo v realnem case a nebylo to neuveritelne pomaly a trhany. mate nekdo jinou zkusenost? zkousel jsem to tehdy jen chvili, takze jsem se nezabyval dopodrobna nastavenimi.Citace:
Původně odeslal wong
Presne tak - ten DOSBox je na hry uplne nepouzitelny pretoze vykon je hrozny... Lepsie je na tom DOSEmu v Linuxe, ale tiez to nie je ziadny zazrak.
No ja nevim pouzivam DOSbox na 1800+ a rozhodne nemam nejmensi problem ....
Jedu pod linuxem.
A scummvm je jen pro urcite enginy ....
No presne... Ja to testoval na Duronu 1300, staryho Frontiera jsem si chtel zaparit... No a to "intro" jak tam proleti lod kolem planety, ktery slo snad i na 386 plynule, mi slo po maximalni vyladeni a vyhazeni cyklu tak 5 FPS :) Takze IMHO pouzitelny tak na hry , pro ktery byla 286 hi-tech konfigurace, jinak total crap...Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
ja to jel i pod linuchem (mdk10, dosbox kompilovanej) a zadna zmena oproti w98 i wxpCitace:
Původně odeslal svaca
a nevedel by niekto my poradiť,ako ho správne použiť?