Lze na uvedeném procesoru plynule rozchodit film v DivX, případně film na DVD, mám bx čipset a 192MB Ram?
Printable View
Lze na uvedeném procesoru plynule rozchodit film v DivX, případně film na DVD, mám bx čipset a 192MB Ram?
DVDčka by měly jet určitě, ten divX to nevim
jo ja mel na PC 98SE a filmy jeli a nebyl zadny problem, zrovinka dneska jsem "starika" prodal Wilikovi :wink:
kamos kuka dvd aj divix na celerone 400mhz s voodoo3 3000agp a 64mb ram tak...
Díky, procesorem to asi nebude, zjistil jsem, že nelze povolit DMA u DVD ROM. To by mohlo být ono, přesunul jsem dotaz do Ostat. čip sad
Tak ked mas PC Chips M726, tak to vobec nie je take jednoduche ako s i440BX. Ma to hroznu pamatovu priepustnost. Trochu pomoze ALi AGP driver.
Přehrávat půjde obojí, ale bál bych se u DivXů s větším datovým tokem na více CD. I když 500ka by to snad měla zvládat.
Dost zalezi na verzi Divx kodeku, rozhodne nedoporucuju nejnovejsi verze, sou cim dal narocnejsi. S verzi 5.2.1 mam u nekterych videi zatez pres 80% na XP2000 (!!), to by se ti trhalo.
Riesenie problemu so shitovymi kodekmi je jednoduche - ffdshow. Ale to uz nepatri sem.
Díky za odpovědi, ali ovladače jsem nainstaloval a DMA jde stále jen u HDD a k dvd to zaboha nedostanu, je zajímavý že DivX z CDčka jede plynule, ale film na DVD zpomaleně. zkusim ten kodek jestli pomůže u DVD.
nejak jsem si nevsiml co pouzivas za OS, ale pokud mas nejaky widle a v biosu mas DMA povoleny a ve vypise vidis, ze to ma DMA povoleny, tak ve widlych odinstaluj radic na kterym mas DVD-ROMku a az se po restartu nainstaluje znovu, tak bys tam mel mit moznost zapnout DMA (ale zalezi fakt na tom biosu)
Pokud je to ALi, tak ještě IDE driver od ALi. Ale tento čipset (BXCel) byl fakt tragickej. Intel BX s ALi BXCel se srovnávat opravdu nedá.Citace:
Původně odeslal Rainbow
ja jsem valil Divx na celeru 366@550Mhz na winXp ža dnej problem jsem nemel ,na desce Matsonic byl chipset od SIS
takže asi bude zaležet na chipsetu jak tu někdo psal
Na mém "šlehači" DVD i DIVX naprosto v pohodě.
Tak jsem vyměnil desku za Matsonic MS 7101C čipset tušim Via pro, tam už je DMA v pohodě. DivX z CD jedou bezproblémů, DVD se taky zlepšilo ale neni to úplně na 100% je tam znát trochu zpomalení obrazu. Je přehrávání DVD náročnější na hardware než DivX? Zdá se mi to divný. Konfigurace - Celer 500 RAM 192 MB, Geforce2 MX400 32MB,WinMe. DVD přehrávám v PowerDVD, Div X v BS Playeru.
vyhod tu "grafiku" :lol: a dej tam neco od ATI s hw podporou prehravani dvd a mas vystarano :wink: tenhle problem se tu uz resil...
ale ted si nevzpomenu co to bylo za atinu...
HW podporu DVD měly čipy RAGE 128 a výše. Nicméně ta GF2MX tady nepředstavovala takový problém, jako ta deska.Citace:
Původně odeslal Grigi
Ja tez este stary komp doska QDI Brillian x BX chip 128 ram, win XP a pohodicka.DivX aj DVD no problem.Treba mat pospustanych co najmenej procesov ,vyladit win a vyhadzat z neho kvantum zbytocnosti, povolit DMA pokial su k dispozicii a mat dobre kodeky od toho zavisi vela.Procak to bol PII400@550. Maximalna spokojnost ale uz to bolo zastarale tak sme modernizovali.Zeby som znovu ozivil QDI?? ;D
myslim ze nenarocny prehravac ako MPLAYER tomu tiez hodne pomoze (framedrop apod.) - na slabsich masinach robi zazraky.
Jeste me napada trebas v tom Power DVD zapnout HW Akceleraci - to mi shodi vytizeni z 80% na nejakych 20% :wink: .... [ovsem ted mam Radeon 9550, ale na me stare GF2MX400 to tusim jelo taktez...]