Pentium III Xeon 550 MHz to 700 MHz / 2MB cache Upgrade Kit
Cena bez DPH: 609 440,- Kč / Cena s DPH: 743 517,- Kč
Printable View
Pentium III Xeon 550 MHz to 700 MHz / 2MB cache Upgrade Kit
Cena bez DPH: 609 440,- Kč / Cena s DPH: 743 517,- Kč
Je to nejake lacne, zajtra pojdem dva kupit ;D
To určitě a vemu ho i kámošovy ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
2Ray2802
mno nevim co je tohle za kit, ale 700MHz s 2MB cache do HP stoji kolem 100K
Je to pravda. Je to aktualni cena.Citace:
Původně odeslal lukas.only.three
Je to pravda. Je to aktualni cena.Citace:
Původně odeslal lukas.only.three
aha ... bejt to bez dane tak to vezmu takhle ne .. ;)Citace:
Původně odeslal Ray2802
;D ;D ;D Super cena ;D ;D ;D Nevite nekdo kolik na to stoji deska? ;D
No na to sem celou dobu setril, zejtra ho du koupit ;D Kdyz mi date penize tak vam ho vemu taky ;D ;D
No nakoniec som ich nekupil, radsej som kupil dve auta ;D :lol:
A co je tohle, nějak to nechápu: Intel XEON 2,8GHz L2 512K 400MHZ FSB 0,13u Northwood BOX - 18 574Kč bez DPH.
Tak tomu neverim!!!
Cely server (HP) s jednym procesorom pIII XEON sa da kupit za cca 60000,-
Napr. v praci mame jeden Compaq kde je 4x pIII 700 XEON a 8GB RAM a nejake to diskove pole a cely server stal 2,5 mil. a nahradny procesor stal aj z montazou cca 80000,-
Tenhle má ale cache jenom 512k a ten dražší 2Mb a to už je rozdíl :wink: 8)Citace:
Původně odeslal Anduril
Přesně tak čím více cache tím více peněz a výkon.
Jak je to vlastně s výkonem?
Jakej je rozdíl mezi procesory s 512kB cache a 2Mb cache a s pracovním výkonem. Včem je podstata výpočtu?
Je CPU P3 XEON 700MHz s 2MB cache rychlejší než P4 3GHz s 512cache?
V čem a popř. proč?
XEON má tuším 64bit architekturu ne .....?? To samé co chystá AMD ....... jako AMD 64 ...... výkonově žádnej zázrak, protože je to vlastně dělaný pro určitý použití - aplikace, kde se archytektura razantně projeví .... ta cena 700tis je nesmysl ne?
PIII Xeon je PIII s velkou cache.
Novy Xeon je urobeny na zaklade P4.
64-bit je az Itanium.
Xeony nejsou 64bit, jen maj větší cache a to je snad všechno...Citace:
Původně odeslal Aliencz
A ta cache je tak drahá protože to je SRAM (static RAM) - každej bit tvoří jeden klopnej obvod (je to fakt rychlý :D ), narozdíl od SDRAM (sync dynamic RAM), kde každý bit tvoří kondenzátor-tranzistor a musí se to pořád obnovovat.
Juj já přehlíd že to má ještě jednu stránku :)
Bohužel to není nesmysl. Je to pravda! Má to 2MB cache.Citace:
Původně odeslal Aliencz
a kolik měl ten procesor cache paměti?Citace:
Původně odeslal Mikhaill
tady ohrnujete nosy... vzdyt je to super cena ;)
by ste se divily jak by to vyklepalo Vase P4 @ 3GHz a podobne v SAP aplikacich ;D
Jenom upřesním, jak to s těma Xeonama je, věřím, že to většina z vás ví, berte to tak, že jsem se potřeboval vykecat.
PIII Xeon se dělaly s 256kB, 512kB, 1M a 2M L2 cache, přičemž právě 1M a hlavně 2M byly a jsou skutečně nehorázně drahé. Někdo zde psal, že jsou to jenom PIII s větší cache, což samozřejmě není pravda, mají dost odlišné jádro.
P4 Xeon jsou vlastně 2 druhy, je to P4 s 512 L2 cache (jádro Prestonia), tyto jsou velmi podobné P4, jenom všechny umí HT a mají 603 nebo 604 pinů. Frekvence těchto Xeonů kopíruje normální P4. Pak je ještě P4 MP, což je Xeon s úplně odlišným jádrem a L3 cache a velikosti 512kB, 1M a 2M (jádro Foster a novější Gallatin). Opět 603 pinů. P4 MP se používají ve víceprocesorových systémech a běží na frekvencích 1,4GHz, 1,5GHz, 1,6GHz, 1,8GHz a 2GHz.
2 Kema:
V com, okrem velkosti L2 cache, sa, plz, lisi jadro P3 a Xeona ??? (berme v uvahu rovnaky zaklad - napr. odvodeniny Coppermine-u)
Abych řekl pravdu, tak to uz nevim přesně, dřív jsem to vědel, protože jsem s nimi delal, ale nejak se mi to vykouřilo. Ma navic nejake instrukce, jenom uz si nevzpomenu jake. Mimoto mám pocit, že má větsí jádro než Copperminy, on celkove je jinačí, uz kdyz budeme vychazet ze slotu, PIII zacinaly do slotu 1, Xeony se osazovaly do slotu 2, který měl výrazně více pinů, ale čísla už po mě taky nechtějte. Kdybych hledal, možná bych ještě nějaký našel, možná i přímo s 2M cache. ;) Jinak už z logické úvahy, kdyby měly Xeony stejné jádro jak Copper, proč by se dělaly Xeony s 256Kb cache, když tu měly PIII?
No, bodaj by to nemalo vacsie jadro, ked to ma 2-4x tolko onDie cache ;D
Nejake instrukcie navyse - rad by som vedel ake...
Je tam nejaky PODSTATNY rozdiel ???
[edit]
K tvojej otazke.
Zeby kvoli marketingu ? ;D
Nechtěl bych mystifikovat, ale mám pocit, že PIII Xeony mají cache mimo jádro, kdo to viděl, tak mě snad dá za pravdu. Jestli ještě nějaký najdu, tak sem dám nějaké menší foto. Ty instrukce už fakt nevím, ale to už snad ani není důležité, když na to desku stejně neseženeš. Jinak to jádro je větší i u 256kB modelu. Jinak Xeony jsou zajímavé tím, že když dáte vedle sebe třeba 4 procesory s různou frekvencí, tak se všechny přizpůsobí tomu nejméně taktovanému.