zkoušel jste někdo změřit rychlost disku při použití normálních plochých a kulatých kabelů ?
na netu jsem viděl testy a byl tam rozdíl asi kolem 2 MB/s ...
Printable View
zkoušel jste někdo změřit rychlost disku při použití normálních plochých a kulatých kabelů ?
na netu jsem viděl testy a byl tam rozdíl asi kolem 2 MB/s ...
zkousel - rozdil pouze v ramci statisticky chyby, jednou tak, jednou onak...
a stane se neco kdyz normalni kabel stahnu nejakou gumickou nebo tou specialni buzirkou??? ale myslim ze to je vlastne jedno jestli ten kabel rozrezu nebo ne...
no když rozřezávat, tak minimálně po párech, jelikož jeden drát je vodič a druhý stínění
z hlediska flexibility je ideální 80 žilovej kabel nařezat na 20x4 žíly
BTW teď jsem si vyrobil nový "kulatý" kabely - zatím nejlepší jaký jsem kdy měl
Ja je mam rozrezany na 5x16 zil (ata/33 kabely na 5x8). Pak jsem je poskladal na sebe. Takze nemam kulatej ale hranatej ;D ide kabel. Rozmer tech kabelu je priblizne 10x5 mm, flexibilita dostatecna.Citace:
Původně odeslal DC
Já jsem si koupil Aksy a peněz mi neubilo...... :wink:
jj Hranate kable su jednoduchsie ale aj tak rozmislam o neakej buzirke ..len si este musim kupit neaky pekny 80 zilovy ..som este vobec nekupoval ale stale pouzival zo zasob a teraz kukam ze my vsade nukaju take hnusne zlte..fuuuuj ..a ten vyzera zle aj pod buzirkou ;D..asik pojdem kuknut konecne tu nasu predajnu TNTradeCitace:
Původně odeslal LM
to sice jo ale kdyz pak ty pary narves na sebe tak to stineni trochu pozbyva vyznamu, ze :wink:Citace:
Původně odeslal DC
btw. moje prvni kulatky sem rezal po jednom 8-) ;D
ted jak jsem delal IDE kulatej kabel ATA100, tak to bylo na 4x20 a až budu mít fotak, tak se podelim o know-how
Já jsem akorát zjistil že můj disk mi s jedním klatým ATA100 kabelem jel jen na ATA66 a s ATA133 kulatým kabelem jede na ATA100 (disk sám je ATA 100).
ata 33 mam 4x10 a 80zilac mam 8x10 testoval jsem to a zadne zmeny disky jedou na ATA taq jak maji
proc by taky ne? ;)Citace:
Původně odeslal Antiloopa