místo spuštění memtestu se restartuje PC
Kámoš si nechal postavit novýho kompa, základ je MSI K8N SLI Platinum, A64 3000+, Apacer 512MB DDR400 (čipy Mosel), MSI 6600GT, 160GB Hitachi SATA,400W Fortron. Problém je v tom, že za boha nemůžu dát ten počítač do takový podoby,aby fungoval delší dobu bez problému. Majitel mi dřív nebo pozdějc napíše,že se mu samovolně restartuje při náběhu OS (Win XP Prof,SP1) nebo že mu to háže BSOD a včera mě uplně dostal,když mi sdělil, že se mu počítač sám vypnul. Systém sem mu tam dával už asi čtyřikrát,poslední tam byl čistej (=formát céčka). Mam podezření na paměti,tak sem u něj chtěl pustit memtest,jenže jenom problikne na půl sekundy a pak následuje restart počítače.Stáhnul sem teda goldmemory,kterej nechal běžet přes noc a prej že tam ráno bylo 0 errors.Trápí mě hlavně ten memtest,protože ten ksakru má fungovat. Nesetkali ste se s tim někdo?Jedná se mi o ten memtest a pak kdybyste někdo měli nějaký nápady,sem s nima :-) Ještě mam taky podezření na zdroj,když mi řekl, že se mu PC sám vypnul.díky všem za odpovědi
Re: místo spuštění memtestu se restartuje PC
Může to být i kombinací, tj. špatné paměti a vadný zdroj. Osobně bych zkusil nejprve jiný zdroj a minimálně prohodil paměť ve slotech.
Pokud to nepomůže, zkus jinou RAM. Jestli to bude dál házet haluze, mohla by být příčinou i deska, ale to už je na hlubší analýzu celé sestavy.