Ky soft mi povie frek. PCI, AGP vypisovala to sandra ale uz som to tam nikde nenasiel
Dik
Printable View
Ky soft mi povie frek. PCI, AGP vypisovala to sandra ale uz som to tam nikde nenasiel
Dik
jestli se nepletu, tak Everest (byvala AIDA32), popr. PC Wizard, a urcite spousta jinych
Stiahol som vsetky co popisujes ale asi som slepy, frek AGP a PCi som nenasiel :?Citace:
Původně odeslal Mymak
Taky jsem to hledal ale v everestu to není :?
zjistuju prislusnym clockgenem ... tak jsem prisel napr. na problem PCIlocku u AOpenu i855GMEm-LFSCitace:
Původně odeslal KOVO
clockgen tiez casto keca .... nezistuje to ale prepocitava (IMO), pretoze u vela dosiek ti ukazem ako na 50@PCI slapu jak vino a je to nezmysel ;)Citace:
Původně odeslal Baron
to je mozny, ja ho zacal pouzivat az na AOpenu a ted na P4P800SE a zde funguje korektneCitace:
Původně odeslal MadCap
hmm, tak jsem ted zkusil Everest, a bud je to tim, ze uz se mi klizi oci, a nebo tim, ze to neumi - proste sem to tam nenasel :roll: ... ale clockgen (alespon na mym boardu), ukazuje frekvence OK
Este si pamatam ze najake starsie Sandy to ukazovali 2000 ci 2001 nepamatam si presne, hnet v popisu doskyCitace:
Původně odeslal Mymak
Vyskusam clockgen a uvidim
No kurna ASUS pre KT880 tam nieje poraditeCitace:
Původně odeslal KOVO
Dik
hmm, ten PC Wizard jsi vazne zkusil? protoze ten to ukazuje ... a podle webu podporuje KT880:
VIA:
Apollo VP3, MVP3, MVP4
Apollo Pro, Pro+, Pro133A/X/Z
Apollo PLE133, Pro266, Pro266T
KX133, KT133/A, KL133/A, KLE133, KN133
KT266/A, KT333, KN266/A
KT400, KT600
CLE266
P4X266/A, P4M266, P4M266/KM266, P4N266, P4N266/KN266, P4X333, P4X400
PT800, PT880, PT890, KT880, KM400
K8N400, K8M400, K8T800, K8T800 Pro, K8T890
Po spusteni kliknes na Mainboard, a pak na prislusnej BUS - u PCI ukazuje frekvenci primo, u AGP vynasobenou transfer rate (takze me ukazuje 264MHz, coz je 4x 66)
Nejako pri skusani vselijakych softov som to prehliadol skusam to na KR7A133 ABITe a tam to ukazuje takCitace:
Původně odeslal Mymak
Skusal som ten soft na tuto dosku nebezi furt mi ukazuje zeje AGp 66 a PCi 33 aj ked mam 220FSB a nezamknute AGP
Frekvenci AGP ani PCI softwarove zjistit nejde (jestli teda na to neni nejaka funkce v novejch cipsetech). Ty softy to JEN odhadujou podle toho jakej chipset to ma, cili jaka by mohla bejt delicka, lock PCI atd.
Frekvencie sa daju zistit z clock generatora. Existuje ich vsak milion typov, komunikuje sa s nimi cez SMBus a vacsinou sa nedaju automaticky identifikovat, takze to nie je ziadna sranda...
No nevim, cet sem kdysi, ze se to proste a jednoduse zjistit softwarove neda, jedine hw PCI karta (PCI analyzer). Tenkrat na nejakym foru v zahranici o tom mluvili a prave timhle zpusobem zjistili ze na desce MSI KT3 Ultra (kterou sem v ty dobe mel) se delicka prepina na 1/5 asi pri 151-152 FSB.
No clock generator tie frekvencie generuje, takze musi vediet ako :-) Staci stiahnut datasheet a cez SMBus to z neho precitat (ak to podporuje). Problem je, ze SMBus funguje v kazdom chipsete inak, takze je najlepsie pouzit uz existujucu podporu SMBus/I2C (napr. v Linuxe).
Inak merat by to islo aj obycajnym pocitadlom/meracom frekvencie.