2100+ XP +Asus A7V8X +WinXP CZ prof = zásek(nebo restart)!
Tak dneska sem šel k otcovi zprovozňovat jeho nevej comp, docela strojovna... ale když sem se pokoušel instalovat jakýkoliv windows tak to dělalo při instalaci chyby a záseky, tak sem začal rpocházet bios a po čase sem zjistil, že windows se nainstalují a to bez chyb jedině když zakážu L1 Cache, což má za následek hlemíždí rychlost celého počítače, takhle sem přez noc nainstaloval WinXP CZ prof. který ale má stejné chyby jako jeho instalace, čili musím nechávat zakázanou L1 Cahe a to se mi ani trochu nelíbí. Je to nějaká chyba v CPU od výroby, nebo je to v desce?? ...
Re: 2100+ XP +Asus A7V8X +WinXP CZ prof = zásek(nebo restar
Citace:
Původně odeslal bird birdovicz
Tak dneska sem šel k otcovi zprovozňovat jeho nevej comp, docela strojovna... ale když sem se pokoušel instalovat jakýkoliv windows tak to dělalo při instalaci chyby a záseky, tak sem začal rpocházet bios a po čase sem zjistil, že windows se nainstalují a to bez chyb jedině když zakážu L1 Cache, což má za následek hlemíždí rychlost celého počítače, takhle sem přez noc nainstaloval WinXP CZ prof. který ale má stejné chyby jako jeho instalace, čili musím nechávat zakázanou L1 Cahe a to se mi ani trochu nelíbí. Je to nějaká chyba v CPU od výroby, nebo je to v desce?? ...
Mam stejnou desku a stejnej OS.Tezko rict.Zkus zresetovat bios do deaultu.
Zkus si v biosu posunout napeti ochrany na 100 stupnu celsia
Mam tu samou desku a restartovalo se mi to po 5 minutach, Zkus si v biosu posunout napeti ochrany na 100 stupnu celsia. Ono je to asi na 50 stupnich standart a ja mam stisenej chladic...
KT4 Ultra + BIOS 1.3 = problém vyřešen!!! ?
Nahrál sem do tý desky novej BIOS, verze 1.3, a od té doby to zatím šlape na plný výkon (FSB 133, DDR 333). Cvičil sem s desítkama giga na diskách, CD a síti a žádnej problém, žádnej výtuh, žádná modrá obrazovka. Podle informací v jiných částech této konference i na jiných serverech to vypadá, že skutečně tím pravým důvodem všech problémů je "BIOS" a flash na verzi 1.3 to spraví. Dověděl sem se ale, že některým lidem to padá i po updatu BIOSu, ale tam je to prý pak skoro vždy způsobeno zdrojem, který desku "neutáhne" - MSI prý na této desce používá nějaké nestandardní zapojení a procesor "živí" prý živí z 5 a 12V větve místo 3,3V, a některé zdroje to prostě nezvládnou. Nevím, nedokážu to posoudit, jen "prodávám jak jsem koupil".