Jak nejrychleji opravit ve Fodore Core 3 kernel panic pri mountovani hdd.
Presouval jsem pomoci Norton Ghost 2003, mam ext3. Presun z 10GB PATA na 20GB PATA byl v pohode, ale z 20GB PATA na 160GB SATA to bohuzel neproslo. Vsechny disky jsou WD.
Printable View
Jak nejrychleji opravit ve Fodore Core 3 kernel panic pri mountovani hdd.
Presouval jsem pomoci Norton Ghost 2003, mam ext3. Presun z 10GB PATA na 20GB PATA byl v pohode, ale z 20GB PATA na 160GB SATA to bohuzel neproslo. Vsechny disky jsou WD.
a nezmenilo se ti NAHODOU oznaceni disku z hda na sda?
Jeste vypis:
Reading all physical volumes. This may take a while
No volume groups found
No volume groups found
No volume groups found
mount error 6 mountnig ext3
mount error 2 mountnig none
switchroot: mount failed:22
umount /initrd/dev failed: 2
Kenel panic
A mas v jadre zapnutu podporu S-ATA diskov? Ved ti tam jasne pise, ze nenasiel disky. Zmenil si fstab?
Ne nemenil. Byval bych hledal, ale to by na foru musel fungovat search. Postup jakym jsem klonoval jsem popsal-muj prvni SATA. Myslim si, ze zavadec hleda system na PATA disku. Zkus prosim popsat trochu postup. Jinak disk se me nemountuje ani kdyz je zapojeny PATA a SATA zaroven, atakze to bude podpora SATA disku v jadre...
edited: Melu blbosti. Diske se nenamountuje, protoze ma stejny LABEL a ne kvuli jadru. Jinak jadro 2.6.11
Jinak muj fstab (pri bootu z PATA)
---------------------------------
# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
---------------------------------
Pri fdisk -l /dev/sda
Vypisuje informace o SATA disku, tak jak bych si predstavoval
fstab ti nepomuze, dulezity je parametr jadra "root=/dev/xxx"
ted mam:Citace:
Původně odeslal Gargamel
root=/dev/VolGroup00/LogVol00
edited: root (hd0,0). Zkousel jsem zamenu za sd0 ale nejede.
Pastni sem lilo.conf alebo grub.conf...
Zalezi, ako mas rozdeleny disk, ci pouzivas boot disk, ...
V prvom rade musis mat nastaveny configurak zavadzaca(lilo,grub).
Podla mna by mal root vyzerat nejak takto:
root=/dev/sdaX , kde X je cislo particie, na ktorej mas root disk.
Ak pouzivas aj boot disk tak to treba nastavit podobne...
Moje lilo.conf. Zkusim ted zmenit ten parametr boot.Citace:
Původně odeslal lcdc
prompt
timeout=20
default=linux
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
linear
image=/boot/vmlinuz-2.6.9-1.667
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.6.9-1.667.img
read-only
root=/dev/VolGroup00/LogVol00
append="rhgb quiet"
Tak je to jasne. Musis mat boot=/dev/sda
Jakmile jsem to videl, tak jsem si to taky rekl, ale vypada to, ze stejne bootoval z PATA. Ted zkusim s boot=/dev/sda ten disk znovu naklonovat. bude to trvat okolo 20minut, potom se ozvuCitace:
Původně odeslal lcdc
Ok, ale kukni si nejaky navod na lilo, napr.: http://www.lysator.liu.se/~forsberg/...with-lilo.html , lebo sa mi nezda cele to nastavenie root disku...
Tohle lilo vytvarela fedora sama. Nikdy jsem ho nepotreboval upravovat bo mam na tom PC jen linux a nic jineho. Tak i kdyz mam v lilo.conf boot=/dev/sda tak to stejne nefunguje a bootoje to stale z PATA.Citace:
Původně odeslal lcdc
Ale uz jsem asi prisel na to cim to bude. Nijak jsem nad tim nedumal a postnul jsem sem LILO, ale ja nepouzivam LILO ale grub. Takze timto se chci omluvit, ze jsem sem postoval LILO. Vyrizuji mezitim spoustu telefonatu, tak jsem si nejak neuvedomil, ze uz na tom stroji nemam Slackware (tam jsem mel driv prave lilo) ale nove Fedoru.
Tohle je muj grub.conf
# grub.conf generated by anaconda
#
# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
# NOTICE: You have a /boot partition. This means that
# all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.
# root (hd0,0)
# kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00
# initrd /initrd-version.img
#boot=/dev/hda
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Fedora Core (2.6.11-1.14_FC3)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.11-1.14_FC3 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.11-1.14_FC3.img
title Fedora Core (2.6.10-1.770_FC3)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.10-1.770_FC3 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.10-1.770_FC3.img
title Fedora Core (2.6.9-1.667)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.9-1.667 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.9-1.667.img
To je samozrejme naprosta blbost, protoze on tam ma LVM. Nemam s tim moc zkusenosti, tezko rict, jak to pujde zmenit, kazdopadne nejjednodussi bude asi nabootovat nejaky Rescue system z CDcek/DVD Fedory at si to opravi sama.Citace:
Původně odeslal lcdc
Jinak GRUB umi autocomplete, takze editaci commandliny, napsanim root ( a zmacknutim TAB se ukazou vsechny disky, napsanim treba hd0, a TAB se ukaze vypis partition. Cislo hdxxx hodne zalezi na BIOSu, jestli je nastaveny Legacy SATA mod nebo cisty SATA. (toto cislo se pak neshoduje s sda nebo hda napr.).
Ono je to blbost z ineho dovodu. boot= urcuje len to, kam sa ma LILO nainstalovat. Nijako to nesuvisi s bootovanim. Bootuje sa z toho, co sa posle jadru ako root= parameter.Citace:
Původně odeslal Gargamel
Nemam moznost pouzit Legacy SATA v BIOSu, jinak si myslim, ze by me to fungovalo uplne normalne. Kdyz tam mam jen SATA disk tak je k dispozici hd0 a fd0, takze to by zase naopak ukazovalo na zapnute L.SATA,ale v tom BIOSu to neni. Kdyz tam mam oba disky, tak je tam fd0 hd0 hd1, takze to vypada celkem v pohode. Ale at zadam hd0 nebo hd1 vzdy to bootuje z PATA.Citace:
Původně odeslal Gargamel
Jeste by zo mohlo mit neco spolecnyho s klonovanim pomoci Norton Ghost, ale nemelo by mit.
Hehe jo sorry, prehlidl jsem se, myslel jsem, ze je tam napsano root= :oops:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak samozrejme u GRUBu je to uplne jinak, plati root (..) jak jsem psal
Zatim se me ale stale nepodarilo to rozchodit
Sorry, ze som ta zavadzal, som si myslel, ze grub sa konfiguruje vsade rovnako(skoro)... S LVM som sa este nestretol...
Takze dneska jsem zkousel mountovat na hd0 /dev/sda1 coz je odnaceni disku, ale naprosto bezvysledne. Zkousel jsem ruzne veci v rescue, ale nikdy me to nenajde VolGroups