Problem s teplotami na Neo2 939
Mam momentalne problem s citanim teploty. Vyskusal som uz aj ine biosy, stale to iste. Ukazuje mi to take haluze, ako ze ma CPU pri voltazi 1.57V a takte 2691MHz 16 stupnov . A max. teplota je 28-30 stupnov. Voda ma teplotu okolo 28-30 stupnov... Stretol sa s tym uz niekto? Ukazuje mi to odvtedy, co sa mi resetol komp po vypnuti RightMark CPU Clock...
Re: Problem s teplotami na Neo2 939
stary moj prave som spozoroval podobne cosi. pri spusteni aplikacie(prime95) mi v priebehu 3sekund asi ukaze o 10 stupnov vyssiu teplotu CPU.
alwbo kwd stisim ventilator na cpu tak mi klesne teplota(namiesto naopak). aj ked to by som este pochopil kedze mam aktivny heatpipe chladic a nebolo to v takom kratkom casovom rozmedzi, ale postupne.
Pouyivam Speedfan, ale ked som spustil origos CoreCell tak to ukazovalo tak isto. haluz
Citace:
Původně odeslal
lcdc
Mam momentalne problem s citanim teploty. Vyskusal som uz aj ine biosy, stale to iste. Ukazuje mi to take haluze, ako ze ma CPU pri voltazi 1.57V a takte 2691MHz 16 stupnov . A max. teplota je 28-30 stupnov. Voda ma teplotu okolo 28-30 stupnov... Stretol sa s tym uz niekto? Ukazuje mi to odvtedy, co sa mi resetol komp po vypnuti RightMark CPU Clock...
A ukazuje ti to v biose take iste teploty ako vo win? Tato doska ma kusok pomatene cidla, ale toto uz je dost dobra odchylka...Ak to teda odchylka je... :)
Citace:
Původně odeslal
mortician
A ukazuje ti to v biose take iste teploty ako vo win? Tato doska ma kusok pomatene cidla, ale toto uz je dost dobra odchylka...Ak to teda odchylka je... :)
ma riadne pomatene cidla. hlavne CPU. aj ked teplota jadra ktoru ukazuje cpu a aj teplota ktoru vykazuje doska su rovnake, ale riadne divne.
http://213.215.107.72/fotoalbumy/025...edf5edfca3.jpg
ten skok je vysledkom vypnutia Couner Strike 1.6. NEVERIM ze za 3-5 sekund klesne teplota o 5-10 stupnov. ak hej tak AC freezer 64Pro je najnamakanejsi cooler aky som kedy videl :D . Haluz je ze to ukazuje aj speedfan aj corecell ci jak sa to vola a ako vidno ukazuje to aj senzor dosky a aj ten v jadre.
BIOS mam posledny: Version 1.0D Update date 2007-1-29
haluz
na A64 3500+ bola teplota z cidla dosky(alebo kde to mera) a teplota z jadra procaku plus minus rovnaka. rozdiel 1 stupen.
teraz na X2 4200+ je rozdiel permanentne 5/6 stupnov naviac. comu mam verit? nezda sa mi ze 1.55V procak pecie menej ako 1.35V na rovnakych taktoch. ci to kvoli tym 2 jadram?