Zdravim,
chcel by som sa poradit, aky fs pouzit na desktop stanicu(gentoo), rozhodujem sa medzi reiserfs a xfs. Momentalne tam mam ext3 a chcem to convertovat. Momentalne robim zalohu, takze je to dost surne :-)
Diki
Printable View
Zdravim,
chcel by som sa poradit, aky fs pouzit na desktop stanicu(gentoo), rozhodujem sa medzi reiserfs a xfs. Momentalne tam mam ext3 a chcem to convertovat. Momentalne robim zalohu, takze je to dost surne :-)
Diki
Zalezi na co to chces. Na root a partition s mnoha soubory reiserfs, na archiv, bezpecnost dat a velke soubory radeji xfs. S obema mam dobre zkusenosti, takze to vyjde skoro nastejno.
Rozhodol som sa pre xfs a portage si dam na iny disk, kde bude reiserfs. To bude asi idealne...
Rychlostne vychazi myslim lip ReiserFS a je i docela dost provereny (v3). Snad se uz brzy dockame v4 v jadre.Citace:
Původně odeslal lcdc
a mas na tom compe pripojenu UPS ked to chces dat na XFS ?Citace:
Původně odeslal lcdc
Vsade mam ext3, este som nestratil ani byte dat :-)
tak ja uz jo. nekolikrat se mi ext3 vysypal, ale nastesti to nebylo nic dulezityho - vetsinou kus systemu, nejaky knihovny a tak.Citace:
Původně odeslal Rainbow
kazdopadne od doby co pouzivam reiserfs se mi nikdy nic nestalo
ReiserFS ma lepsi interni strukturu, ktera je ve vysledku rychlejsi. XFS je ale rychlejsi pro velke soubory, s malyma souborama kterych je moc miva obcas problemy (rychlostni).Citace:
Původně odeslal hpcpg
Kazdopadne XFS se mne zda stabilnejsi, na jedne z patnacti reiserfs partitions ktere mam mne delalo problem lockovani - kombinace debian + proftpd dokazala uvest par adresaru do deadlock stavu. Po prechodu na xfs na stejnem systemu problem zmizel.
Reiser4 bych jako stabilne moc nevidel, porad ma problemy se SMP a x64 platformama. Uz se mne ho taky podarilo rozdrbat, to bylo ale nedokoncenym zapisem jednoho souboru na disk a asi tricet tvrdych vytuhnuti HW pri experimentovani.
Co takhle udelat hlasovani o nejpouzivanejsim FS na desktopu ?
mas ho tam :-)Citace:
Původně odeslal Lipo
akorat tady nejde hlasovat pro vic voleb, coz je skoda :|
Ked je tam NTFS, tak pridaj este FATku :wink:
To bys tam mohl mit rovnou UMSDOS... :oCitace:
Původně odeslal Rainbow
Zacina to jako dobrej flame ;D
Na desktopu ext3 (nikdy zadny problem), na ntb kvuli uspore energie ext2, ale uz se mi to jednou vymstilo (nove jadro->pad->par souboru v (_!_), nastesti ne moc dulezitych, ale ani fsck to nespravil)
??? to mi prosim vysvetli, jak a hlavne kolik usporis energieCitace:
Původně odeslal KtK
AFAIK ext3 saha co chvili na disk? dusledek je jasny - musi se tocit a tocit a tocit....? Ale mozna mam spatny informace, coz by bylo fajn, radsi bych tam mel ext3.Citace:
Původně odeslal wong
u ext3 se to da nastavit ... nekde v /proc tusim ...Citace:
Původně odeslal KtK
neco takovyho byl obsluhovat laptop mode, ne?
http://www.xs4all.nl/~bsamwel/laptop_mode/
Nie. Preco by to akoze malo robit?Citace:
Původně odeslal KtK
tak diky za info, vypada to, ze ten laptopmode to resi, takze asi nahodim zurnal i na ntb.. :)
kazdejch n sec (n je mam pocit 30-90) zapisuje znacku do zurnalu ...Citace:
Původně odeslal Rainbow