Re: Hleda se termomechanik
Citace:
Původně odeslal Vampeta
Zdravim, hledam nekoho kdo by mi byl schopen pomoci teoreticky (pomoci vzorecku) popsat vodni chlazeni. A predstavoval bych si to nejak takto. Voda o urcite teplote proudi pres cerpadlo z expanzni nadobky a vteka do prvniho vod.bloku na graficky karte, kde je GPU o urcitem vykonu, preda urcite teplo vode a zvysi se jeji teplota. Tece do dalsiho bloku, tady to samy, potom pokracuje do vymeniku kde je ochlazena, preda teplo a vyteka zped do expanzky o urcity teplote. Jde mi jen o obecny odvozeni, se zanedbaním ztrat ve vedeni, apod. Bylo by mozny?
A jak moc obecne a slozite to ma bejt? A co z toho konkretne potrebujes vykoumat, o kolik se ti ta voda ohreje pri pruchodu GPU kdyz ma vykon xx W a o kolik na procaku, kdyz ma yy W?
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
A jak moc obecne a slozite to ma bejt? A co z toho konkretne potrebujes vykoumat, o kolik se ti ta voda ohreje pri pruchodu GPU kdyz ma vykon xx W a o kolik na procaku, kdyz ma yy W?
Presne tak, jeste + chipset a o kolik se zase ochladi na vymeniku kdyz na to pustim vzduch o urcite konst. teplote. Slozitost vcelku zalezi na tom jak kdo to zvladne. Ale jak jsem psal zadny treci ztraty ve vedeni a tepla v hadickach.
Citace:
Původně odeslal Vampeta
Citace:
Presne tak, jeste + chipset a o kolik se zase ochladi na vymeniku kdyz na to pustim vzduch o urcite konst. teplote. Slozitost vcelku zalezi na tom jak kdo to zvladne. Ale jak jsem psal zadny treci ztraty ve vedeni a tepla v hadickach.
Hmm... Takže pokud to dobře chápu, tak vstupní hodnoty budou tepelný výkon GPU, CPU, chipsetu a chladiče, plus parametry jako rychlost cirkulace a průměr hadiček. Předpokládám, že odvod tepla ze zdroje tepla do vody a z vody na chladič chceš považovat za ideální, že? Jinak k čemu to chceš? Máš referát a řekl sis proč nezpracovat vodu, nebo co ???
Citace:
Citace:
Původně odeslal Vampeta
Citace:
Hmm... Takže pokud to dobře chápu, tak vstupní hodnoty budou tepelný výkon GPU, CPU, chipsetu a chladiče, plus parametry jako rychlost cirkulace a průměr hadiček. Předpokládám, že odvod tepla ze zdroje tepla do vody a z vody na chladič chceš považovat za ideální, že? Jinak k čemu to chceš? Máš referát a řekl sis proč nezpracovat vodu, nebo co ???
Myslim, ze to chapes presne. Povazoval bych za idealni vsechno. Delam bakalarku na vodni chlazeni poc.