jedna se o athlon xp 2600+ a barton 2500+ oba na frekvenci 2.2ghz a oba na 1.65,ktery bude vic topit? ???
Printable View
jedna se o athlon xp 2600+ a barton 2500+ oba na frekvenci 2.2ghz a oba na 1.65,ktery bude vic topit? ???
Barton ma vice cache podle me bude vic topit on...Nak
ano tohle me napadlo ale presto jestli existuje i jiny duvod ??? kvuli kteremu byl mel byt ten ci onen chladnejsi ci naopak ???
Některý z nich může mít čistější křemík.Citace:
Původně odeslal MeTaN
2600XP má 65W/72W
barton má 59W/75W - ztrátový výkon v klidu/zátěži
při zátěži bude víc topit barton, v klidu zase XP, takže si to přeber
jo jo tohle mi vrta hlavou pac,treba v nove verzi everestu ty CPU ukazuji naprosto stejne hodnoty a sice myslim tech 65W/72W..tak to nejspis ukazuje spatne hm..nefim :? kazdopadne by me to zajimalo spis v te zatezi.Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
Co tak vyskusat program od Eagla CPU Heat?
http://www.cpuheat.wz.cz/html/Download.htm
??? podle mého názoru.. :arrow: bych řek že lepší ten BARTON protože 3W ja docela zanedbatelné to máš něco kolem 4°C a to není moc když máš jakékoliv dobré chlazení.. a to že má nižší výkon v klidi podstatně rychleji mu klesne jeho teplota než to XP a o 6W míň je kolem 8°C (odhaduju)
tak co myslíš že je lepší teplota klid/zátěž:
2600XP 55/60°C
Barton 45/65°C
??? ??? kurňa to je zapeklité.. hmm... mám Bartona 2500 a nemůžu si stěžovat ;D
Jesli jsem to pochopil správně, porovnáváte T-breda s bartonem. Takže ješte něco co je důležité v oblasti chlazení - plocha křemíku:
t-bred B - 84mm2
barton - 101mm2
Tzn. barton se lépe uchladí...
//při stejné watáži budou u T-breda asi o 1/4 horší výsledky(při WC)
:arrow: a já si to myslel :!: :smoke:Citace:
Původně odeslal Pajax
blbost, kremik je rovnaky / cisty/Citace:
Původně odeslal Pajax
asi spis myslel ze jeden muze mit lepe vytvorene prechody, vetsinou to byvaji kousky z prostred waferu... pozna se to podle cisel vedle serie CPU...
Tak nějak jsem to myslel. Ale asi se to spíš bude lišit kus od kusu. Pochybuji, že by si šetřili středy na lepší procesory. Na mobilní jo, ale na další generaci jádra asi těžko...Citace:
Původně odeslal el_Barto
// edit Asi určitě melu blbosti já. Jak jsem to vlastně myslel... :oops:
co, jaka dalsi generace jadra..???? nejak te asi nechapu, bud meles blbosti, nebo jsem uz unaveny a mel bych jit spat.....
Jinak cipy z prostred waferu se nejspis na mobilni verze procesoru berou, ale 100% vam to nereknu, ale bude to tak jsou to stejne cipy jako nemobilni verze...