Mam velkej problem....Proste se mi jen tak sam od sebo obcas kousne komp.....kdyz si treba poustim muziku tak to akorat zavrci a zamrzne.......nevite nekdo cim by to mohlo byt?????????????????diky ??? ??? ??? ???
Printable View
Mam velkej problem....Proste se mi jen tak sam od sebo obcas kousne komp.....kdyz si treba poustim muziku tak to akorat zavrci a zamrzne.......nevite nekdo cim by to mohlo byt?????????????????diky ??? ??? ??? ???
Dělá to jenom muzika nebo i okna jako takový?
Davas malo informacii
?system - W95/..XP/Linux :wink:
?dalsie karty
?zvukovka integrovana, pci
...
Prve co ma napada:
zdielanie irq (zvukovku do ineho PCI slotu)
pretaktovana zbernica pci + integrovana zvukovka
blbe ovladace.
zvukovka je integrovna na boardu......mam tam jrnom sitovku.......WIN ME......to s tim zvukem to dela jen kdyz nejakej zvuk bezi....jinka se to jenom kousne
Ak komp tuhne aj ked nehra hudba mozu to byt pamete. Skus vybrat sietovku, ak mas viac ks pametovych modulov skusit iba s jednym. Pripadne od kamarata pozicat na vyskusanie pamet a zdroj.
Tieto poruchy sa tazko hladaju :-( moze to robit hociktory diel. Najlepsie je menit diely a zistit ktory to robi.
Ak komp tuhne iba pri hrani hudby skusit stiahnut nove ovladace zvukovky a chipsetu.
mě na tohle dycky pomuže přeinstalovat software přehravace :-D :-o :lol:
Obcas i Windows. ;D
Uz me to fakt sere.....
Fish ti radi dobre, je to asi jediny sposob ako taketo nieco odstranik, pokial nemas potuchyo co moze ist. Byt tebou by som ale skusil stiahnut nejaky ten testovaci program. Najlepsie Sisoft sandru 2003 http://www.sisoftware.co.uk/?dir=&lo..._dl&a=&lang=en. Pomocou ktorej mozes otestovat softwerovo jednotlive casti. Pamete, procesor, HDD, Graf. atd... V pripade ze nejake zariadenie nepracuje spravne, na konci vysledouv textu najdes o co ide a ako sa to da odstranit. By si mohol prist na svoj problem. V opacnom pripade doporucujem otvorit stroj, poskusat ci uplne doliehaju vsetky radice a kable, preinstalovat na cisto system popripade skusat vymienat hardware, ako to uviedol fish. Prajem vela stastia, budes ho potrebovat..
Windows sem ted preinstaloval na zformatovanej disk......ale stejne se to obcas kousne.....v ty Sandre mi to zadny chyby nehlasilo......(jenom ze mam teplotu desky 127 stupnu 8) 8) .......ale to spis bude pekna blbost.....bohuzel nema komponenty abych moch vymenovat.....
Tak zkus memtest nebo Goldmemory, predtim biose v dej pameti na default (by SPD) a pokud to nenajde chybu tak muzes pameti na 99.9% vyloucit.
Tak, tohle delal kompl spolubydlovi na kolejich. Vsimni si jestli nemas sdilene IRQ u sitovky a zvukovky (tipuju na 95% ze jo). Problem jsme vyresili tak, ze jsme zakazali v biosu ACPI a jeste to ACPI odinstalili ve spravci zarizeni (mam XPcka, nevim jak je to u milenii, ale kdyz das vlastnosti u tento pocitac tak by tam mela byt zalozka Pocitac). To uvolnilo IRQ tak, ze kazde zarizeni melo svoje IRQ. No ale priprav se na novou instalaci windowsu, tuhle operaci wokynka asi neskousnou...
Ted uz mi to nejak ani nedela......ted mam XP a jede to good....ted se mi to uz dlouho neseklo ale jeste tohle zkusim........... :idea:
Mel si pravdu,je to sdileny......a nestaci jenom prehodit sitovku do jinyho slotu???Muzu tohle udelat ale nechce si me reinstalovat WIN.....uz se mi to zase seklo..... :evil:
toho jsem si nikdy nevsiml ... muze to mit jeste na neco vliv?
2 idoktor: to mam acpi odebrat hned po reinstalu nebo kdy?
No nejlepsi asi bude nainstalit novou instalaci na kompl s s vypnutym ACPI v biosu...pokut to zakazes ve windowsech, po restartu nastane v komplu uplny chaos, totalne se zmeni IRQ skoro u vsech zarizeni, takze vsechna zarizeni, ktera potrebuji IRQ se zacnou znovu instalovat...jak rikam, wokynka to zkousnout muzou, ale taky nemuseji...ja osobne bych nebyl liny a preinstalil winy znova...
ja to zkousel vypnout a vubec jsem se do win nedostal ... takze asi reinstall
Tak situace se trochu zmenila,ted se mi to sekne jenom pri hrani her,a kdyz je hra narocnejsi na vykon tak je to castejsi....
Se mi ted proste jen tak zhroutil win,tak sem rovnou zkusil vypnout to ACPI a s tim se mi to vzdyckz pri instalaci nikdy seklo,tak sem to zapnul a slo to nainstalovat ,takze tohle odzkouset nemuzu :evil: