DF ultrzoom aj na makro za 15k Sk
No este jedna otazocka. Jeden kamos tiez planuje kupit fotak. Vybral si Olympus 770ku, ale po precitani niekolkych recenzii na ten fotak, som vlastne dospel k tomu, ze ta 770ka nie je nic viac ako fotak na dovolenku (podla mna to vseobecne palti na kazdy digitalny kompakt od Olympusu :D ). Ale k veci. Kamos chce fotit v prirode, a potrebuje na to zoom, aspon 8x. Chce fotit vtaky a podobne, ale zase na druhej strane niekedy by rad cvakol aj nejake makro. Samozrejme som mu hned vysvetlil, ze prve na co bude potrebovat, je stativ, tak to aj pochopil. Ale aky fotak, z ktoreho lezu za 15.000Sk dobre fotky a ma to aj slusny zoom? Tiez by nevadilo, keby to malo P,S,A,M :) Mna napadlo ze pozriem co ma v ponuke Canon a ako vhodny sa mi pre neho zda byt S1 s optickou stabilizaciou (aj ked ma nejake muchy), ale VOC je bohuzial 17.500Sk, co je dost cez limit. Viete odporucit nieco ine. Bohuzial v kompaktoch uz nejaky rok nemam prehlad. Ten cenovy limit je v prepocte pri kurze 1.298 cca. 11600Kc
EDIT: Ako tak hladam na webe tak Konica Minolta DiMAGE Z3 by mohla splnit kamosve naroky, len neviem ako to je s tym makrom... Este pohladam. Inac keby som ho ukecal na cenu 17500Sk tak co brat? Canon PowerShot S1 IS, alebo Konica Minolta DiMAGE Z5?