Mam abit AV8 a koupil sem si hdd Seagate Barracuda 7200.8 ST3250823AS - 250GB SATA NCQ.
A mam trochu problem BIOS mi ten disk nedetekuje nevim jak to mam nastavit.S disky sata nemam totiz zadnou zkusenost.Muze mi nekdo poradit?
Printable View
Mam abit AV8 a koupil sem si hdd Seagate Barracuda 7200.8 ST3250823AS - 250GB SATA NCQ.
A mam trochu problem BIOS mi ten disk nedetekuje nevim jak to mam nastavit.S disky sata nemam totiz zadnou zkusenost.Muze mi nekdo poradit?
Tak si v tom biose pekne pohladaj kde sa zapina to SATA, ja mam epox cize na tvojej doske sa to bude mozno zapinat inde ako u mna ale hladaj najdes to tam
Ja vim ze si myslite ze sem hrozna lama, ale ja to fakt hledal a nemuzu to vubec najit.V navodu toho moc nepisou tak fakt nevim co budu delat.Nechces mi alespon napsat kde to mas ty na tom epoxu?
treba se to nemusi ani zapinatCitace:
Původně odeslal p2rtc
a detekuje ti bios pripojeni SATA disku?
jestli je disk novej, musi se naformatovat
To je sice pravda ze sa disk musi naformatovat ale v BIOSe mu to musi najst hned ako zapne PC. Vyskusaj si dat v BIOSe LOAD SETUP DEFAULTS a restartni. Ak si tam tu polozku na zapnutie nenasiel mozno ju tam nemas, nemusi tam byt. Neviem aka cipova sada je na tej tvojej doske cize neviem ci mas SATA radic v chipsete alebo ako externy cip. ja ho mam ako externy cip a v biose si ho mozem zapnut alebo vypnut.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Este otazocka pri bootovani by ti malo ukazat normalne ako detekuje IDE disky a potom zvlast by ti malo ukazat ako detekuje SATA disky. Ale podla mna to v manuale musis najst ako sa to zapina, no a ked to nepojde ani tak ani tak, tak je ten disk asi vadny, pripadne ho skus vyskusat u kamarata...
dekuju za rady,ale load deafult nefunguje.Normalne mi to nacita treba cd-romku v IDE.Ale disk tam neni nacteny.Kdyz zkusim instalovat XP tak kdyz si volim disk tak tam zadnej neni.
Ale abit ma nejakou funkci POST code defininition a tam je normalne nactenej ten disk ale pise poznamku:The number of discs is not adequate to create a RAID ale ja mam jen jeden disk
Jinak deska je treba na http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...939&DEFTITLE=Y
a co se tyce cipsetu VIA K8T800
Mas k tej doske manual? Ak hej tak podla neho by si nemal mat problem to spojazdnit. Este k tomu co ti pise o tom raide. Radic SATA sa ti pri boote inicializuje a tam ti napise ze akym sposobom sa da dostat do biosu toho radica tak problem bude asi tam, ze tam ten disk nemas nastaveny alebo mas zapnuty raid i ked neviem preco a preto ti to nejde.
Viac veci ma uz nenapada, ale podla mna je tu dost ludi co ma tu dosku a mohli by ti poradit...
OMFG, keby ste radsej namiesto chatovania pouzili hladanie :evil:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...v8+sata#821491
LOCK :!: