Sigma 24-135mm F2.8-4.5 Aspherical IF a stativ
Plánujem kupit Nikon D70ku a k nej nejaky objektiv s premenlivym ohniskom, ale setovy objektiv Nikkor sa mi moc nepozdava. Tak som sa rozhodol pre kupu tela a tohoto skla: Sigma 24-135mm F2.8-4.5 Aspherical IF. Zaujima ma nazor vas, co tu pozivate digitalne zrkadlovky. Popripade skuste poradit nieco, co je sa v mesti do cca. 14.000 Sk. Pripadne skuste dat typ, kde by som toto sklo mohol kupit vyhodnejsie, pripadne za VOC ;D Co sa tyka zrkadloviek, som amater, vlastne tot bude moj prvy fotak (+ CF Extreme III 1GB, DO a nahradnu bateriu). V buducnosti (ked budu aj bubaky, tak by som rad kupil Sigmu 70-200mm F2.8 EX HSM, ale stativ, blesk a samozrejme brasna maju prednost. Co vy na to?
Planujem fotit: skor rychle akcie, ako napriklad zavody (jazda na okruhu - max. 100-150 km/h), spolocenske akcie (napr. OC BBS 4.0 :D ), koncerty, zive vystupenia, a dost ma bavia aj nocne zabery (to ked budem mat stativ). A ked uz sme u toho, je mozne kupit nejaky slusny stativ za cca. 3 litre pre tento fotak s max. vyskou az 175cm?
P.S. Nie som ziaden zbohatlik (ved staci pozriet, ze co mam popise), co nevie co s prachama, ale ked uz budem kupovat fotak, tak poriadny a nie nejaku sunku z mobilu. :wink: